سلامتکرمانشاه

مراقب این خطرِ “گرم” باشید!

به گزارش پایگاه خبری ماد ، دکتر بیگلری اظهار داشت،  احساس خشکی دهان، گیجی و تاری دید از جمله علائم اولیه گرمازدگی است ، به دنبال افزایش دما و عدم درمان به موقع، علائم دیگر گرمازدگی مانند تنفس تند، افزایش ضربان قلب و کاهش سطح هوشیاری حادث می شود که بسیار خطرناک است.

 

در صورتی که فرد گرمازده به موقع درمان نشود، احتمال اغما و حتی خطر مرگ وجود دارد.

 

گرمازدگی عمدتا در فصل تابستان و بیشتر در ساعت ۱۲ تا ۱۶ ظهر رخ می دهد، در این فصل و در این ساعات تابش نور خورشید در اوج قرار دارد .

 

اگر افراد مراقبتی در برابر نور خورشید نداشته باشند احتمال گرمازدگی وجود دارد، بنابراین توصیه می شود افراد در ساعات ظهر از قرار گیری در محیط بیرون خودداری کرده و حتما در صورت تردد در محیط بیرون از کرم ضد آفتاب و عینک دودی استفاده کنند.

 

همچنین توصیه می شود افراد فعالیت های بیرون از منزل خود را به ساعات صبح و بعدازظهر موکول کرده و در ساعات ظهر فعالیت چندانی نداشته باشند.

 

ورزش کردن در ساعات گرم روز هم با خطر گرمازدگی همراه است و توصیه می شود افراد صبح زود یا بعدازظهرها به ورزش بپردازند.

 

در روزهای گرم سال از لباس های رنگ روشن استفاده نمایید ، لباس روشن نسبت لباس تیره نور خورشید را کمتر جذب می کنند.

 

در این روزهای گرم توصیه می شود افراد علاوه بر مصرف مستمر آب در روزهای گرم سال، از آب میوه تازه مانند آب هندوانه و آب طالبی به میزان بیشتری استفاده کنند. اما نوشابه به دلیل وجود مواد قندی موجب تشنگی بیشتر شود.

 

درمان به موقع گرمازدگی بسیار ضروری است ، در وهله اول باید فرد گرمازده از محیط گرم خارج شده و در زیر سایه قرار گیرد. در ادامه بلافاصله باید لباس های بیماری بیرون آورده شود و دکمه ها باز شوند تا فرد تنفس راحت تری داشته باشد.

 

در ادامه باید حوله خنک روی صورت و بدن فرد قرار گیرد و آب خنک جرعه جرعه به بیمار داده شود.

 

همچنین در صورتی که علائم گرمازدگی شدید باشد، باید فرد بیمار به مراکز درمانی ارجاع شود.

 

بیماران قلبی و عروقی، دیابتی و سالمندان و کودکان بیش از همه در معرض خطر گرمازدگی قرار دارند و باید مراقبت های آنها بیشتر باشد

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا