اجتماعیقضایی

مدیران قضایی بدون اغماض به پرونده‌های فساد رسیدگی کنند

معاون اول قوه قضائیه گفت: مقابله جدی و بدون اغماض با فساد و مفسدان در دستور کار اصلی قوه قضائیه است؛ خسارت‌هایی در طول این مدت به بیت‌المال وارد شده و امروز زمان آن رسیده است که با کمک مردم و بسیج جلوی این فساد گرفته شود. 

 

حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل دادگستری خوزستان که امروز (۱۶ فروردین‌ماه) انجام شد، اظهار کرد: خوزستان استانی جهادی، مقاوم و استانی است که بین همه استان‌های کشور خصوصیات و ویژگی خاصی دارد؛ استان خوزستان یادآور حماسه و مجاهدت‌های شهدا و ایثارگران است. مردم این استان در تمام عرصه‌ها دین خود را به انقلاب و نظام ادا کرده‌اند.

 

به گزارش پایگاه خبری ماد ، وی افزود: خدمت به مردم این استان قطعاً برنامه ویژه و متفاوتی با استان‌های دیگر می‌طلبد. مدیران این استان نیز باید با کار جهادی درخور مردم این استان تلاش کنند.

 

معاون اول قوه قضائیه گفت: در گام دوم انقلاب اسلامی، جامعه نیازمند حرکت جدی جهادی در همه زمینه‌ها است و باید این حرکت جهادی به صورت جهشی استمرار یابد. در قوه قضائیه در این دوره تحول و تعالی در تدوین برنامه عملیاتی هدفمند و دارای زمان‌بندی مشخص در همه زمینه‌ها و الزامات مقرر در سند تحول و همچنین محورهایی که مقام معظم رهبری در حکم انتصاب رئیس قوه قضائیه داشتند، مورد نظر قرار بگیرد.

 

مصدق بیان کرد: رعایت سیاست‌های ترسیمی مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی نیز در تدوین همه برنامه‌های دستگاه قضائی مد نظر است.

 

وی با بیان اینکه سند تحول به برنامه نیاز دارد، گفت: بعد از گذشت چند سال از ارائه این سند در قوه قضائیه، امروز متولیان امر در دادگستری‌های سراسر کشور باید به صورت جهشی موضوع برنامه‌های زیر نظر این سند تحول را ارائه دهند و سپس برنامه‌ها را عملیاتی کنند.

 

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه در زمینه‌های قضائی نمی‌توان با یک بخشنامه کل کشور را مدیریت کرد، تصریح کرد: همه دادگستری‌ها باید کارگروه علمی و تحولی تشکیل بدهند و منتظر اعلام سیاست از مرکز نباشند؛ امروز به برنامه عملیاتی متناسب هر استان نیاز داریم. امسال برای نخستین برای قوه قضائیه برنامه علمی توام با سند پشتیبانی در راستای سند تحول و تعالی تنظیم شده است که به زودی اجرایی می‌شود.

 

مصدق افزود: اعتراف می‌کنیم بعد از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز نتوانسته‌ایم آنچه که مردم از قوه قضائیه می‌خواهند را برآورده کنیم اما امیدواریم بتوانیم برنامه‌های جدی برای پرونده‌های ورودی به دادگستری داشته باشیم.

 

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های قوه قضائیه بر اساس سند تحول این است که بدانیم برای پیشگیری از ورود پرونده به دادگستری چه کنیم. استانداران، فرماندهان نیروهای مسلح و نیروهای بسیجی‌ باید همکاری داشته باشند تا از ورود پرونده به دادگستری‌ها پیشگیری شود.

 

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به ظرفیت‌های بسیج عنوان کرد: در تبلیغات بسیار ضعیف هستیم و نتوانسته‌ایم فعالیت‌های بسیج در طول این ۴۰ سال را به گوش مردم برسانیم و نتوانسته‌ایم شمه‌ای از فعالیت‌های بسیج را هم ارائه دهیم.

 

مصدق گفت: مردم خواهان تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها هستند و این مطالبه زیاد نیست اما برای برآورده کردن این خواسته فاصله داریم. در قوه قضائیه باید محور اصلی همه برنامه‌ها جلب رضایت حداکثری مردم باشد.

 

وی با اشاره به انتظارات از رئیس کل جدید دادگستری خوزستان و دادستان عمومی و انقلاب اسلامی اهواز بیان کرد: از این مدیران می‌خواهیم ضمن استقلال کامل، هماهنگی کاملی در کارها داشته باشند زیرا تجربه نشان داده در هر استانی که دادستان با رئیس کل هماهنگ نباشد، موفقیت حاصل نمی‌شود.

 

مصدق با بیان اینکه برنامه‌ای به زودی از سوی معاونت اول قوه قضائیه به همه استان‌ها ابلاغ می‌شود، گفت: انتظار می‌رود آثار تحول اجرای این برنامه را حداکثر پس از شش ماه را به قوه قضائیه گزارش دهند.

 

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به ضرورت تقویت نگاه مردمی به قوه قضائیه عنوان کرد: تا زمانی که خود را از جنس مردم ندانیم موفق نخواهیم بود. امروز همه به عنوان کارگزاران نظام باید منصب را نعمتی بدانیم و به خواسته‌های مردم عمل کنیم.

 

وی تصریح کرد: مقابله جدی و بدون اغماض با فساد و مفسدان در دستور کار اصلی قوه قضائیه است؛ خسارت‌هایی در طول این مدت به بیت‌المال وارد شده و امروز زمان آن رسیده است که با کمک مردم و بسیج جلوی این فساد گرفته شود. مطالبه جدی ما از مدیران، رسیدگی جدی و بدون اغماض به پرونده‌های دارای فساد است.

 

مصدق بیان کرد: حمایت از تولید، ایجاد اشتغال و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از مطالبات جدی قوه قضائیه است؛ یکی از ظرفیت‌های قانونی موجود، شوراهای حمایت از اقتصاد مقاومتی است که باید برای حل مشکلات تولیدکنندگان از این ظرفیت بهره‌مند شد.

 

وی گفت: کمک به دولت برای تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای گمرکات، سامان‌دهی انبار تملیکی، حمایت از حقوق عامه، ادامه استفاده از ظرفیت عظیم ریش سفیدان و بزرگان طوایف برای صلح و سازش نیز از جمله مطالبات قوه قضائیه جدی از مسئولان جدید قضایی خوزستان است.

 

معاون اول قوه قضائیه گفت: پرونده هایی از قتل داریم اما این فرد سال‌ها و گاهی ۲۰ سال است که در زندان به سر می‌برد؛ تا سه ماه آینده باید این پرونده‌های قتل عمد جمع‌آوری و تعیین تکلیف شوند. در آن‌ها با ظرفیت جلب رضایت اولیای دم اقدام می‌شود.

 

وی افزود: فردی مرتکب قتل عمد شده و قصاص صادر شده است و دیوان عالی کشور نیز تأیید کرده است و همه باید موفق به اخذ رضایت شویم اما چه میزان باید صبر کنیم؟ برخی پرونده‌ها بیش از ۲۰ سال معلق مانده‌اند اما آیا پس از گذشت ۲۰ سال و عدم گرفتن رضایت اولیای دم، این وضعیت مجازات مضاعف نیست؟

 

مصدق بیان کرد: استفاده از اعمال عدالت ترمیمی در سیاست کیفری جزو سیاست‌های قوه قضائیه است؛ استفاده از نهادهای ارفاقی مانند آزادی مشروط، صدور قرار تعلیق مجازات و  استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس برخی از مطالبات قوه قضائیه است که باید قضات به این موضوع بیشتر توجه کنند.

 

وی افزود: این فرهنگ باید بین قضات جا بیافتد که هیچ وقت حاکمیت راضی نیست شخصی در زندان بماند بنابراین تا حد امکان باید بازداشت‌های موقت را کاهش دهیم.

 

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه باید اصحاب پرونده را از خود بدانیم، گفت: یکی از برنامه‌های تحولی قوه قضائیه اولویت دادن موارد مربوط به زندان و زندانی است؛ ایجاد اشتغال برای زندانیان با همکاری بنیاد تعاون یکی دیگر از برنامه‌های جدی ما است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا