محمد باقر قالیباف که به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی سخن میگفت افزود:حاج قاسم میگفت جمهوری اسلامی حرم است، حال اگر جمهوری اسلامی حرم است، یک رکن این حرم مردماند. همیشه جمهوری اسلامی و مکتب امامین انقلاب بر این مبنا پیش رفتهاند که مردم اساس کار ما هستند.
قالیباف اضافه کرد: به تعبیر شهید سلیمانی، معنا ندارد که بین مردم فرق قائل شویم و مردم را بهلحاظ سیاسی به چپ و راست و بهلحاظ مذهبی جدا کنیم. اگر میگوییم جامعه را باید بسازیم، نباید اینطور فکر کنیم که باید مردم را بسازیم. بلکه باید خودمان را بهعنوان متولی بسازیم.
حافظه کوتاه مدت و بلندمدت مردمی که قالیباف از آنها سخن می گوید، خیلی گفتارهای او را با عملش منطبق نمی داند، بخش های انتصابی قوه مقننه آیا با نیروهایی از همه طیف ها اداره می شود، یا یک جناح خاص سیطره دارد؟ مجلس به ریاست قالیباف ثابت کرد که خط فکری برایشان اولویت اول است، وگرنه بخش عمده ای از این وزرا نباید از مجلسی که باید نماینده مردم باشد، رای اعتماد می گرفت.
رئیس مجلس افزود: خطاب به خودم میگویم. به خودمان که متولی هستیم. میگویند متولی حرمت حرم را نگه میدارد. آیا ما متولیان توانستیم حرمت حرم را نگه داریم؟ آیا ما قبیلهگرایی نکردیم؟ آیا سیاستزده نبودیم؟ آیا ما همان صداقت حاجقاسم را داشتیم؟ مردم ما بسیار شریفاند. در برخی محافل بهشوخی میگویند مسئولین میخواهند انقلاب را شکست دهند، اما مردم نمیگذارند. بعضی وقتها با بیعرضگی به مردم زحمت تحمیل کردیم. کمکاری ماست که باعث میشود گسلها باز شود و دشمن بتواند بر همین زخمها بنشیند.
وی افزود: یک کسانی که انقلابیتر از انقلابیها هستند، میگویند به چه حقی با فلانی صحبت یا ملاقات میکنید؟ این درست نیست. چرا ما نباید حرف دیگران را بشنویم؟ در مسائل سیاسی داخل کشور، آنهایی که خودشان را از بقیه انقلابیتر میدانند یا سوپرانقلابیاند، یک وقتهایی ایشان را اصلاً انقلابی نمیدانستند و فکر میکردند ایشان از ارزشهای انقلاب عقبنشینی کردند. اگر ما خودمان را درست کنیم، مردم هم ما را میبینند.
قالیباف ادامه داد: مهمترین هدف دشمن در 1401 از بین بردن وحدت است و اگر الان شهید سلیمانی بود می گفت وحدت را حفظ کنید.
قالیباف یادآور شد: ما باید حکمرانی را به حکمرانی حاج قاسم برگردانیم، ما باید مردم را محترم بشناسیم.
رئیس مجلس افزود: باید حکمرانی را به سمت حکمرانی حاج قاسم برگردانیم. ما مسئولان اگر میخواهیم جامعه را منسجم کنیم، نباید مردم را بسازیم، باید خودمان را بسازیم.
وی در واکنش به برخی مواضع گفت: به چه حقی میگوییم وقتی خانمی بدحجاب است اجازه ندهیم به مترو سوار شود.
دشمنان با نگاه و تصمیم بر اندازی به میدان آمده اند
رییس مجلس تصریح کرد: دشمنان به دنبال ایجاد شکاف میان حکومت و مردم هستند، شهید سلیمانی در وصیت نامه شان تاکید کردند که حواس تان به جایگاه مقام معظم رهبری که عزت مسلمانان را می خواهند، باشد.
قالیباف در ادامه درباره سوالی پیرامون فوت مهسا امینی گفت: عذرخواهی کار خوبی است چرا عذرخواهی نکردند، من خودم عذرخواهی کردم.هر وقت احساس کردیم کار اشتباهی کردیم باید عذرخواهی کرده و جبران کنیم. من به پلیس گفتم این اتفاق در مجموعۀ شما افتاده است. حرف مرد یکی نیست. حرف مرد دوتاست. هر وقت اشتباهی کردید، باید عذرخواهی کنید. عذرخواهی شفاهی هم کفایت نمیکند. باید جبران خسارت کنید.
وی تصریح کرد: البته موضوع فوت خانم امینی بهانه بود، اگر این اتفاق نمی افتاد با بهانه دیگری این حوادث و آشوب ها را رقم می زدند، همه فشار در این ماجرا روی رهبر انقلاب و مردم است.
در حکمرانی خوب مدنظر قالیباف که مردم محوریت دارند، سهم مدیران از ایجاد نابسامانی ها در حوزه های مختلف بویژه اقتصادی معلوم نیست، آقای قالیباف شما و هم صندلی هایتان هم در بعد نظارتی و هم در بعد قانونگذاری، ناتوان عمل کرده اید، مهسا به قول شما بهانه است، بهانه اصلی فلاکتی است که بخش عمده ای از مردم به آن دچار شده اند. خط فقر چقدر است و درامد عمده مردم چقدر؟ خجالت بکشید از اینکه به وظیفه تان درست عمل نمی کنید.
رییس مجلس تصریح کرد: شهید سلیمانی امروز مدافعان زیادی دارد اما دوستانی که امروز مدافع ایشان هستند دیروز بر رفتارهای ایشان نقد جدی داشتند به خاطر ارتباطاتی که با گروه ها و شخصیت های مختلف داشتند، برخی می گفتند با این کار ارزشها را زیر پا میگذارند.
وی ادامه داد: هیچ زمانی کمبودها شهید سلیمانی را از انجام وظیفهاش باز نداشت.اعتقاد راسخ به وعده الهی داشت.این باور و نگاه، شهید سلیمانی را به این جایگاه در میان مردم رساند.
وی ادامه داد: ما بهعنوان متولیان برای آن نوسازی حکمرانی و تحول باید حکمرانی را برگردانیم به حکمرانی حاجقاسم. باید مردم را محترم بشماریم. برای انسجام جامعه، لازم نیست مردم را بسازیم، تلاش کنیم خودمان را بسازیم.
مگر آن جوانانی که در دفاع مقدس به جبهه آمدند، همهشان گزینش میشدند؟
رئیس مجلس گفت: با حاجقاسم که صحبت میکردیم، میگفتیم آیا اگر جنگ دیگری اتفاق بیفتد، جوانها میآیند؟ بعد گفتیم مگر این جوانانی که آن روز به جبهه آمدند، همهشان گزینش میشدند؟
حاجقاسم در زاهدان با طائفهای دیدار و گفتوگو کرد که تحت تعقیب بودند و امنیت را برقرار کرد
قالیباف تصریح کرد: شهید سلیمانی قبل از اینکه بیاید فرماندۀ نیروی قدس شود، فرماندۀ نیروی شرق کشور بود. آن موقع من در نیروی زمینی سپاه بودم. در زاهدان قدری ناامنی بود. غروب که شد، شهید سلیمانی به من گفت قالیباف بیا برویم با فلان طائفه صحبت کنیم. برخی گفتند آن طائفه تحت تعقیباند و شرارت کردهاند. چرا میخواهی با آنها صحبت کنی؟ شهید سلیمانی گفت من اینها را میشناسم و امشب صحبت میکنیم. من و ایشان و یک نفر دیگر شب رفتیم. از ماشین خودمان پیاده شدیم و سوار ماشین آنها شدیم. پنج ساعت حرف زدیم و برگشتیم. این رفتار یک فرماندهای است که آنجا امنیت برقرار میکند و با مردم پدرانه رفتار میکند.
قدرت کشور به عشقورزیدن مردم به ایران و اسلام و انقلاب است
وی افزود: شهید سلیمانی همانطور که نگاه استراتژیک و راهبردی به بیرون از مرزها و امنیت ملی و مسلمانان داشت، امتداد آن را در عمق اجتماعی میدید. میدید که اساس آن امنیت وقتی پایدار است که این عمق اجتماعی برقرار باشد. قدرت کشور به عشقورزیدن مردم به ایران و اسلام و انقلاب است. لازمۀ قدرت در میدان عمق اجتماعی است.