آخرین خبر

وضعیت آب سدهای ایران چگونه است؟

وضعیت پرشدگی سدهای کشور نشان می‌دهد که شرایط ۱۲ سد، مناسب است، اما وضعیت ۲۱ سد هنوز مطلوب نیست.

به گزارش ماد نیوز؛ آمار بهره‌برداری از سدهای مخزنی کشور نشانگر پرشدگی ۶۱ درصد مخازن سدهای کشور است.

در حال حاضر میزان ورودی آب به سدهای کشور تا ۲۶ فروردین ماه، معادل ۲۵ میلیارد و ۴۸ میلیون مترمکعب بوده که این عدد در مقایسه با سال گذشته که عددی معادل ۲۰ میلیارد و ۷۴ میلیون مترمکعب بوده است ۲۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد، همچنین میزان خروجی از مخازن سدهای کشور معادل ۱۴ میلیارد و ۵۹ میلیون مترمکعب ثبت شده که این عدد در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۱۳ میلیارد و ۸۴ میلیون مترمکعب بوده بیانگر کاهش ۵ درصدی است.

در شرایط کنونی حجم آب موجود در مخازن ۲۹ میلیارد و ۹۶ میلیون مترمکعب ثبت شده که نسبت به سال گذشته که عددی معادل ۲۶ میلیارد و ۱۷ میلیون مترمکعب بوده، ۱۴ درصد افزایش داشته و درصد پرشدگی مخازن سدهای کشور به عدد ۶۱ درصد رسیده است.

وضعیت سدهای مهم (شرب-کشاورزی) بیانگر این است که در ۲۸ سد، درصد پرشدگی بیش از ۵۰ درصد است به طوری که سد زنجیره کارون ۹۲ درصد، سد دز ۹۵ درصد و سد چره و مارون استان خوزستان به ترتیب ۷۴و ۹۷درصد آب دارند همچنین میزان آب در سد گلپایگان و کوچری ۶۵درصد است. در سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی ۸۰ درصد، سد استقلال ۵۵ درصد و سد جگین استان هرمزگان ۹۶درصد پر هستند.

سد تلوار استان زنجان ۹۵ درصد، سد بیجار استان گیلان ۶۸ درصد، سد رودبار استان لرستان ۷۰ درصد، سد درودزن استان فارس ۶۷درصد و سد سلمان فارسی ۶۸ درصد پرهستند. همچنین در استان کرمانشاه نیز سد داریان ۸۲ درصد و در استان سیستان و بلوچستان سد پیشین ۷۰ درصد، سد ریزدان ۷۳ درصد، سد خیرآباد ۵۹ درصد و سد ماشکید اولیا ۵۶ درصد پر هستند.

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۱۸۰.۱ میلی‌متر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره مشابه درازمدت ۲۰۴.۹ میلی‌متر ۱۲ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته که عددی معادل ۱۶۱.۵ میلی‌متر بود، ۱۲درصد کاهش را نشان می‌دهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا