معاون بهداشت وزارت بهداشت در اولین جلسه کارگروه فرهنگ سلامت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با تاکید بر اهمیت همکاریهای بین بخشی برای پیشگیری از بیماریها، گفت: بسیاری از عادات غذایی از جمله مصرف نمک، چربی و شکر در کشور اشتباه است که میتوان با فرهنگسازی مناسب به کاهش مصرف این عوامل خطر زمینهساز بیماریها، کمک کرد.
به گزارش ماد، دکتر حسین فرشیدی در این نشست به مهمترین زمینه های کار فرهنگی در ارتقای سلامت جامعه اشاره کرد و گفت: تحقق پوشش همگانی سلامت، ارتقای سلامت با رویکرد مردمیسازی سلامت، تغییر رفتار، عادات و باورها و ترویج سبک زندگی سالم، از مواردی هستند که باید در اولویت قرار بگیرند و اقدامات اساسی در این زمینهها صورت گیرد.
وی به تحقق پوشش همگانی سلامت اشاره کرد و اظهار داشت: سیستم ارائه خدمات بهداشتی باید امکان دسترسی به خدمات مورد نیاز با کیفیت و مقرون به صرفه را برای تمامی مردم فراهم کند. همچنین در زمینه ارتقای سلامت فرآیند توانمندسازی مردم، اهمیت ویژهای دارد.
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در ترویج سبک زندگی سالم نیز به این نکته باید اشاره کرد که فرد با انتخاب سبک زندگی سالم، برای سلامتی خود و دیگران در پیشگیری از بیماریها، فعالیتهایی از قبیل رعایت رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی، کنترل وزن و واکسیناسیون در مقابل بیماریها ارزش قائل است. همچنین آموزش سواد سلامت و برنامههای فرهنگی و هنری، نقش مهمی در تامین و ارتقای سلامت دارد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، فرشیدی افزود: انتظار میرود نمایندگان دستگاههای اجرایی و وزارتخانههای حاضر در کارگروه فرهنگ سلامت، در سطح ملی و استانی به تحلیل و آسیب شناسی موضوعات فرهنگی و مستندسازی و طراحی مداخلات اصلاحی اقدام کرده و به ابعاد و برنامههای مختلف فرهنگی، توجه ویژهای کنند.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، اجرای برنامه ملی سلامت خانواده، نظام ارجاع و تحقق قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، از اولویتهای مهم نظام سلامت و اجتماعی کشور در سال جاری و مورد تاکید رییس جمهور، وزیر بهداشت و همه مسئولان نظام جمهوری اسلامی است.