تعرفهها و رویههای حمل و نقلی و فرایندهای مرزی در چارچوب پروتکل کریدور حمل و نقلی چین به اروپا از مسیر ازبکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه، یکسانسازی و هماهنگ میشود.
به گزارش ماد دوازدهمین اجلاس وزرای حمل ونقل سازمان همکاری اقتصادی اکو با حضور شهریار افندی زاده به نمایندگی از وزیر راه و شهرسازی در شهر تاشکند ازبکستان در ۱۱ آبان ۱۴۰۲ برگزار شد.
در این نشست که با حضور وزرا و نمایندگان وزارتخانههای حمل و نقلی سازمان همکاری اقتصادی برگزار شد، پیرامون افزایش راهکارهای تقویت ارتباطات حمل و نقلی در منطقه اکو بحث و تبادل نظر شد.
ضرورت تأمین مالی پروژههای زیرساختی منطقه اکو با مشارکت بانک توسعه آسیایی، تکمیل حلقههای مفقوده ریلی و جادهای و همچنین راههای تجاری سازی و تقویت کریدورهای منطقهای، از جمله اسلام آباد تهران استانبول، آلماتی تهران استانبول و کریدورهای شرقی غربی برای اتصال چین به اروپا و همچنین مسیرهای دریایی خزر، از دیگر مواردی بود که نمایندگان کشورهای عضو اکو پیرامون آن به گفتوگو پرداختند و تصمیماتی در خصوص آن اتخاذ کردند.
ضرورت برقراری پایدار جریان حمل و نقل در شرایط بروز پاندمیها و تغییرات ژئوپلتیکی از دیگر مواردی بود که وزرا و نمایندگان وزارتخانههای حمل و نقلی منطقه اکو بر ضرورت آن تأکید کردند.
در این نشست شهریار افندی زاده با تشریح ابتکار حمل و نقلی ایران-راه، به بیان جزئیات این ابتکار و اجزای آن پرداخت و تاکید نمود که با به کار گیری این ابتکار، کلیه کشورهای منطقه خواهند توانست دسترسی امن و ارزانی را برای اتصال به جغرافیای پیرامونی از مسیر ایران بیابند.
در ادامه این اجلاس، بیانیه و تصمیمات وزرا برای توسعه حمل و نقل و ترانزیت منطقه اکو قرائت شد.
در حاشیه این نشست، پروتکل کریدور حمل و نقلی چین به اروپا از مسیر ازبکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه به امضای وزرا و نمایندگان کشورهای مذکور رسید.
از آنجا که یکسانسازی تعرفهها و رویههای حمل و نقلی و فرایندهای مرزی در چارچوب پروتکل امضا شده میان کشورها یکسانسازی و هماهنگ خواهد شد، پیشبینی میشود بتوان سهم قابل توجهی از حجم ترانزیت چین به اروپا را به مسیر ترانزیت شرقی غربی ایران جذب کرد.
لازم به ذکر است که نشست سیزدهم وزرای حمل و نقل سازمان همکاری اقتصادی، سال آینده به میزبانی کشورمان در تهران برگزار خواهد شد.