استان کرمانشاه امسال نیز همچون سالهای گذشته توانست بیشترین میزان تولید نخود کشور را با ۱۳۲ هزار تن به خود اختصاص دهد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری در مجموع ۱۳۲ هزار تن نخود از مزارع استان برداشت شد که این میزان تولید در مقایسه با سال زراعی گذشته ۱۰ درصد افزایش نشان می دهد.
فرهاد شریفی با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۱۶۰ هزار و ۵۱۷ هکتار از زمین های دیم استان به کشت نخود اختصاص یافته است افزود: این میزان سطح زیر کشت در سال زراعی گذشته ۱۵۱ هزار و ۳۷۷ هکتار بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تاکید کرد: با توجه به اینکه بخش عمده کشت نخود در استان به صورت دیم است، بارندگی های خوب پاییز و زمستان سال گذشته نقش مهمی در افزایش عملکرد محصول نخود در واحد سطح داشته است.
۳۹ درصد نخود کشور در کرمانشاه تولید می شود
شریفی تاکید کرد: استان کرمانشاه در حال حاضر ۳۲ درصد سطح کشت نخود کشور و ۳۹ درصد تولید نخود کشور را به خود اختصاص داده است به طوری که رتبه اول کشور در سطح کشت و تولید این محصول محسوب می شود.
کرمانشاه همچنان سردمدار تولید نخود در کشور
وی اضافه کرد: بیشترین سطح کشت نخود در سال جاری به ترتیب به شهرستان کرمانشاه با ۵۰ هزار هکتار، شهرستان اسلام آبادغرب با ۲۵ هزار هکتار، سنقر با ۲۳ هزار هکتار و دالاهو با ۱۹ هزار هکتار اختصاص دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: در سال زراعی جاری از مجموع بیش از ۱۶۰ هکتار نخود کشت شده استان، ۱۰۱ هزار و ۵۱۳ هکتار به کشت نخود بهاره و ۵۹ هزار هکتار نیز به کشت نخود پاییزه با استفاده از بذر ارقام اصلاح شده اختصاص یافت که کشت پاییزه ۳۷ درصد رشد نشان می دهد.
کشت نخود پاییزه در کرمانشاه توسعه می یابد
شریفی ادامه داد: کشت نخود به صورت دیم در دیمزارهای استان کشت می گردد و یک گیاه مناسب در برنامه تناوبی با گندم محسوب می شود که با افزایش حاصلخیزی خاک موجب پایداری تولید گندم در دیمزارها می شود.
وی تاکید کرد: توسعه کشت پاییزه نخود از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی است زیرا در مقایسه با کشت بهاره دارای مزایایی همچون مقاومت به بیماری ها، امکان برداشت مکانیزه و کاهش هزینه تولید، داشتن دوره رشد طولانی تر و عملکرد بیشتر در مقایسه با نخود بهاره است.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.