آخرین خبراقتصادیاقتصادیکرمانشاهکرمانشاه

در نشست خبری مدیر عامل کارخانه قند بیستون با اصحاب رسانه؛
بهرام رمضانی: کارخانه قند بیستون از فهرست صنایع آلاینده خارج شد

مریم بهرامی
مهندس بهرام رمضانی مدیر عامل مجموعه قند بیستون با اصحاب رسانه به گفتگو نشست.
مدیر عامل مجموعه قند بیستون با اشاره به اینکه مجموعه قند بیستون در زمان تحویل به ایشان با ظرفیت روزانه 2000 تن بوده و با مدیریت ایشان به 3000 تن روزانه رسیده است و از جمله خدمات ارزنده ایشان به روز کردن معوقات کشاورزان در زمان تحویل چغندر بوده است به نحوی که کلیه مطالبات کشاورزان بعد از تحویل چغندر به کارخانه بصورت روزانه یا نهایت هفتگی تسویه می شود.
بهرام رمضانی با گلایه از عدم همکاری سازمان جهاد کشاورزی با این مجموعه با اشاره به اینکه در تیر ماه سالجاری به واسطه عدم برنامه ریزی سازمان مربوطه و بدقولی های کارخانجات قند سایر کشور حدود4 هزار تن چغندر کشاورزان سرپل ذهاب در کشت پاییزه بدون خریدار مانده بود و در حال فساد بوده است، این مجموعه با تحمل فشار کاری زیاد و افزایش شیفت پرسنل کلیه چغندر مازاد را خریداری و در اقدامی نادر 15 شهریور مجدد شروع به کار نموده و تا کنون بدون توقف و مشکلی مشغول تولید روزانه بوده است.
وی با اشاره به اینکه ما در کرمانشاه حدود 10 هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر قند داریم که از این میزان 7 هزار هکتار را مجموعه قند بیستون و 3 هزار هکتار را مجموعه قند اسلام آباد خریداری می نماید، اعلام داشت ما در سال آینده به علت رشد فزاینده کاشت چغندر قند در کرمانشاه با مشکل ازدیاد چغندر قند مواجهه خواهیم بود که اگر خریداری برای آن نباشد قطعا ضرر زیادی به کشاورزان تحمیل خواهد شد. وی با اعلام این موضوع و اینکه این موضوع را کتبا به سازمان جهاد کشاورزی و استانداری کرمانشاه اعلام نموده است از عدم پیگیری مسئولین گلایه مند بود.
بهرام رمضانی ادامه داد که قرار است به زودی ظرفیت تولیدی کارخانه از 3000 تن به 5000 هزار برسانیم که زمینه و بستر این موضوع فراهم شده و اواخر آبانماه امسال کارشناسان جهت جمع آوری اطلاعات و بررسی و برآورد هزینه جهت توسعه کارخانه به نحوی که روند تولید مختل نشود، مشغول به فعالیت خواهند شد.
مدیر عامل مجموعه قند بیستون با اشاره به اینکه کارخانه قند بیستون از فهرست صنایع آلاینده خارج شده است بیان داشتند که خریداری ماشین آلات به روز برای تصفیه خانه فاضلاب مبلغی حدود20 میلیاد تومان هزینه صرف شده است.

تصفیه خانه فاضلاب کارخانه قند بیستون با حجم ورودی 2000متر مکعب روزانه قابلیت تصفیه آب به بهره برداری رسید.بسیاری از قطعات مهم و کاربری این تصفیه خانه به علت تحریم بودن در شرایط خاص و به صورت واسطه ای با چند برابر قیمت تامین شده است .
قابل ذکر است که تصفیه خانه با استفاده از دستگاه دم گیر که توسط مهندسین داخلی ساخته شده است . این دستگاه ضایعات و پرتی های چغندر با حجم 20 تا30 تن را جمع آوری نموده که این ضایعات و پرتی ها جهت تغذیه دام به دامداری ها فروخته می شود همین امر موجب کم شدن ضایعات چغندر ، استفاده بهینه می شود.
مهندس فریبرز زارعی از کارشناسان ارشد این مجموعه با اشاره به اینکه 75 درصد چغندرقند مایع و 25 درصد از آن مواد جامد و فیبر می باشد اشاره کردند تفاله چغندر با حجم 10 درصد از حجم تولید روزانه بصورت پرس شده برای خوراک دام و … استفاده می شود، که از لحاظ کیفیت غذایی سرشار از مواد مغذی برای دام است که با قیمت حدود 10 تا 12 هزار تومان به فروش می رسد.


وی گفت: مجموعه قند بیستون جزء محدود کارخانه های کشور است که از ویناس استفاده می نمایند، ویناس آخرین پسماند صنایع نیشکری است که توسط مجموعه به حجم 50 تن روزانه خریداری شده وطی فرآیندی با تبدیل به خوراک دام به فروش می رسد.
وی گفت در قسمت تصفیه خانه بستر لجن خشک کن هم ساخته شده است که بعد ازاینکه میزان لجن تصفیه خانه به حجم مناسبی رسید جهت تهیه کود می توان از آن استفاده کرد.
در سیستم تصفیه خانه فاضلاب کارخانه قند بیستون مخزنی جهت جمع آوری آب های سطحی و فاضلاب ناشی از بارندگی که به علت موقعیت فیزیکی کارخانه به داخل محیط کارخانه هدایت می شود تعبیه شده است که ظرفیت این مخزن به اندازه 15 روز و حدود 30000 متر مکعب است.


مهندس زارعی در پاسخ به اینکه در شرایط برودت هوا و احتمال قطع شد گاز چگونه کارخانه به کار خود ادامه می دهد و یا اینکه احتمال تعطیل شدن وجود دارد یا خیر؟ اشاره داشت که سوخت کارخانه کاملا گاز شهری است و برای جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی استفاده از مازوت ممنوع شده است و چنانچه کارخانه قند بیستون در شرایطی که به علت سرمای هوا با مشکلی قطعی گاز مواجه شوند به واسطه اینکه تمامی دستگاه دوگانه سوز می باشد می توان از مازوت استفاده کرد.
شایان ذکر است حمایت تمام قد مدیریت عامل مجموعه قند بیستون در راستای خریداری قطعات و تجهیزات به روز دنیا در این زمینه بسیار تاثیر گذار بوده است.
بهرام رمضانی در پایان این جلسه با تشکر از پیگیری اصحاب رسانه اعلام داشتند کلیه کشاورزانی که چغندر آنها تحویل کارخانه قند بیستون می شود می توانند درزمان عیار سنجی چغندر خود در این مجموعه حضور داشته باشند و روند و فرآیند عیار سنجی محصول خود را از نزدیک مشاهده کنند .

کارخانه قند بیستون با بیش از 50 سال سابقه فعالیت در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه نقش ویژه و تاثیر بسزایی داشته است
1403/08/20

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا