به گزارش ماد – عباسعلیآبادی صبح امروز (سهشنبه) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه روند تولید و مصرف برق ایران در مقایسه با دنیا تفاوتهای اساسی دارد، گفت: به رغم اینکه از سال 1357 تاکنون رشد جمعیت جهان مشابه ایران بوده است، اما رشد مصرف برق در جهان 3 تا 4 برابر و در کشور رشد تولید و مصرف برق 23 برابر شده است.
وزیر نیرو افزود: همچنین میانگین رشد مصرف پیک سالانه که طی 10 سال گذشته حدود 4.7 درصد بوده است در سال جاری با افزایش 6500 مگاوات به 8.7 درصد یعنی حدود دوبرابر رسیده است.
وی یادآور شد: از سوی دیگر روند افزایش ظرفیت نیروگاهها در دهه گذشته به ویژه در سالهای اخیر متناسب با رشد مصرف نبوده است؛ به طوری که در پیک مصرف سال جاری این کمبود تا مرز 20 هزارمگاوات ناترازی نیز رسید.
علیآبادی اضافه کرد: به منظور مدیریت شرایط ناترازی برق در 90 روز حضور بنده در وزارت نیرو با همت و تلاش سایر همکارانم اقدامات مهم و فوری کلید خورد که 14 پروژه اصلی از جمله «انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی به صورت فشرده و آماده سازی نیروگاهها و شبکههای انتقال و توزیع برق»، «تکمیل نیروگاههای ناتمام»عملیاتی شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه تعمیرات نیروگاهی کشور با روند خوبی در حال انجام است، افزود: تاکنون تعمیرات بیش از 40 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به پایان رسیده است و این امر رکورد بسیار خوبی برای کشور در این فصل محسوب میشود.
وی در ادامه ضمن قدردانی از زحماتی که پیش از این درخصوص احداث نیروگاهها صورت گرفته است، اظهار کرد: در دولت چهاردهم تلاش شد تا نیروگاههای ناتمام وارد مدار تولید شوند، تاکنون 1500 مگاوات وارد مدار شده است و انتظار میرود تا پیک تابستان سال آینده 1500 مگاوات دیگر از این نیروگاهها در مدار تولید قرار گیرد.
علیآبادی همچنین با بیان اینکه از شهریور سالجاری تاکنون 150 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار شده است، گفت: بیش از 3000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پیش از پیک تابستان سال 1404 وارد مدار خواهد شد.
وی بیان کرد: حدود یک میلیون و 500 هزار کنتور هوشمند نیز تا پیش از ورود به پیک تابستان سال آتی نصب میشود، این درحالی است که تاکنون بیش از 700هزار کنتور هوشمند نصب شده است. این کنتورها کمک شایانی به مدیریت مصرف به ویژه مشترکان پرمصرف خواهد کرد.
وزیر نیرو در ادامه بیان کرد: با اقدامات اصلاحی در نیروگاههای موجود بیش از 1000 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه میشود و همچنین مدیریتهای شبکه و حبس تولید برق نیز به میزان 1000 مگاوات برطرف خواهد شد.
علیآبادی افزود: اقدامات موثر دیگری از جمله موضوع مدیریت مصرف و تهیه پیوست فرهنگسازی از طریق شبکههای اجتماعی، فضای مجازی، صدا و سیما و نیز رسانهها در دستورکار است و امیدوارم در کاهش رشد مصرف برق موثر باشد.
وی شناسایی مصرفکنندگان غیرمجاز به ویژه رمزارزها را دیگر رویکرد وزارت نیرو عنوان و تصریح کرد: تاکنون 8 برابر سال گذشته نسبت به شناسایی و امحای مصرفکنندگان غیرمجاز و رمزارزها اقدام شده است.
علیآبادی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت واحدهای نیروگاهی صنعتی، دولتی و غیره از طریق انعقاد تفاهمنامه در دست اجرا است، اظهار کرد: از مجموع تلاشهای صورت گرفته در حوزه تولید و مدیریت مصرف برق در نظر است تا پیک تابستان سال آینده بیش از 10 هزار مگاوات افزایش ظرفیت و کاهش مصرف ایجاد شود که میتواند گام موثری در کاهش ناترازی برق در سال آینده باشد.
وزیر نیرو یادآور شد: مجلس شورای اسلامی با قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، کمک ارزشمندی به صنعت برق کشور کرده است و امیدواریم با ادامه این حمایتها و تلاشها، شرایط مطلوبتری برای رونق فضای کسب و کار و مشارکت بخش خصوصی برای توسعه این صنعت فراهم شود.
وی در ادامه سخنان خود به چالشهای پیشروی صنعت برق پرداخت و افزود: تامین سوخت نیروگاهها در زمستان، چالش صنعت برق کشور به شمار میرود. رشد بسیار زیاد مصرف گاز خانگی در سالهای اخیر موجب شده است تا کمبود گاز در زمستان علیرغم آمادگی نیروگاهها برای تولید برق کافی، عرصه را برای تولید برق تنگ کند.