وزیر امور خارجه ایران گفت: تقویت بیشتر اکو و گسترش همکاریهای اقتصادی مورد تاکید است و اجلاس سازمان همکاری اقتصادی (اکو) فرصتی مهم برای تبادل نظر در این خصوص است.
به گزارش ماد، سید عباس عراقچی روز سه شنبه در بیست و هشتمین اجلاس شورای وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مشهد افزود: جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته ریاست دوره ای سازمان اکو را عهده دار بوده و با جدیت اهتمام خود را بر پیشبرد اهداف مهم این سازمان بزرگ منطقه ای در راستای توسعه وفاق و تعالی مردم منطقه و اکو معطوف داشته است.
وی اضافه کرد: این نشست فرصتی است تا با همتایان خود از کشورهای عضو و دبیرکل اکو آخرین تحولات سازمان را مورد تبادل نظر قرار دهیم.
وزیر امور خارجه ایران گفت: خراسان رضوی علاوه بر جاذبه های طبیعی دارای ظرفیت های فراوان اقتصادی، تجاری، گردشگری، کشاورزی، ملی و منطقه ای است و امید است وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو در مدت اقامت در مشهد شاهد بخشی از این ظرفیتها باشند.
عراقچی افزود: همسایگی خراسان رضوی با ترکمنستان و افغانستان و نقش کلیدی در اتصال کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی با آبهای آزادی در جنوب ایران بر اهمیت این استان افزوده است.
وی ادامه داد: این اجلاس فرصتی برای رایزنی در خصوص تحولات منطقه ای و جهانی است، بیش از یک سال است در منطقه و جهان شاهد جنایات افسار گسیخته و وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و لبنان هستیم و در روزهای اخیر و پس از آتش بس در لبنان نیز شاهد تحرکات گروه های تکفیری با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم که نیازمند هوشیاری کشورهای منطقه و واکنش موثر و فوری جهانی است.
وزیر امور خارجه گفت: امروز در نشست اصلی وزیران امور خارجه اکو در خصوص راه های تقویت بیشتر سازمان اکو و تقویت همکاری های اقتصادی نیز تبادل نظر می شود.
عراقچی ضمن ابلاغ سلام رییس جمهوری به مهمانان این اجلاس، از تولیت آستان قدس رضوی و استاندار خراسان رضوی و سایر مقامات استانی برای میزبانی این اجلاس تشکر کرد.
به گزارش ایرنا، در نشست نهایی دومین روز این اجلاس «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه کشورمان، دبیرکل اکو و وزیران امور خارجه کشورهای ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، جمهوری آذربایجان و تاجیکستان حضور دارند.
دیروز در نخستین روز این اجلاس سفیران، معاونان وزیر امور خارجه و کارشناسان کشورهای عضو اکو در نشستی که تا بعد از ظهر به طول انجامید، پیش نویس اسناد همکاری در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را تنظیم کردند تا در نشست امروز مورد بررسی و تصویب وزیران امور خارجه قرار گیرد.
همچنین قرار است امروز درخواست های مشهد در حوزه های مختلف در این شورا بررسی و به تصویب رسیده و در قالب «بیانیه مشهد» در حاشیه این شورا قرائت شود.
زیارت حرم مطهر رضوی، بازدید از آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی، برپایی نمایشگاه محصولات هایتک و دانشبنیان خراسان رضوی در محل استقرار وزیران و هیات های خارجی از برنامه های جنبی بیست و هشتمین اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو بود.
برگزاری بیست و هشتمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد، برای روزهای ۱۲ و ۱۳ آذر با حضور ۲۰ هیات خارجی برنامه ریزی شده است.
اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال ۱۹۶۴ از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال ۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.