نوآوری، راه برون رفت صنایع دستی از چالش ها
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه مشکلات صنایع دستی پیچیده تر از آن است که با تبلیغات رفع شود ،از نو آوری به عنوان راه برون صنایع دستی از چالش ها نام برد.
به گزارش ماد، مهدی جمالینژاد در شورای راهبری گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اظهار کرد: در این شورا باید به موضوعات تازهای پرداخت که در پیشبرد اهداف استان اصفهان و حرکت به سمت جلو به اندازه یک گام کمک میکند.
وی افزود: نکات موثر در جهت توسعه گردشگری باید بیشتر مورد بحث واقع شود تا یک نتیجه مثبت از برگزاری این جلسات داشته باشیم.
استاندار اصفهان تاکید کرد: هدف از تشکیل این شورا، هماهنگی بیشتر فعالان گردشگری برای جلوگیری از اقدامات جزیرهای است.
وی با تاکید بر توجه به نیمه پنهان اصفهان، تصریح کرد: در حوزه گردشگری رسالهها و مطالعات زیادی انجام شده اما لازم است که نیمه پنهان اصفهان نیز مورد توجه قرار گرفته و جاذبههای ناشناخته آن معرفی شود؛ این کار نیازمند ایجاد مشوّقهایی است تا دانشجویان را برای ورود به این حوزه ترغیب کند.
جمالینژاد یادآور شد: ظرفیت بسیاری در حوزه گردشگری مذهبی در استان اصفهان وجود دارد که باید مورد توجه قرار گرفته و برای معرفی آن تلاش شود؛ در شرق اصفهان روستای منحصر بهفردی وجود دارد که تمام خانههای آن در حوزه صنایع دستی فعالیت داشته و همه اعضای خانواده به این کار مشغول هستند، چنین مناطقی میتواند به صورت ویژه معرفی شود.
وی با اشاره به تاثیر گردشگری در حوزههای مختلف عنوان کرد: گردشگری در جنبههای مختلف از جمله امنیت میتواند اثرگذار باشد چراکه وقتی شهری گردشگرپذیر باشد، قطعا از بقیه شهرها امنتر است؛ یکی از جنبههای مهم در حوزه گردشگری جنبه اقتصادی است زیرا میتواند فضایی برای کسب درآمد در استان فراهم کند.
استاندار اصفهان با اشاره به تجربیات موفق برخی شهرستانها در حوزه گردشگری بیان کرد: شهرستان کاشان در زمینه ماندگاری گردشگر موفقتر از اصفهان عمل کرده است؛ همچنین عملکرد این شهرستان در زمینه به میدان آوردن بخش خصوصی در حوزه گردشگری میتواند الگوی سایر شهرستانها باشد چراکه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در گردشگری اهمیت بسیاری دارد و باید تسری پیدا کند.
وی یادآور شد: از تبدیل فرصتها به تهدید در شهرستانها باید جلوگیری کرد و با توزیع رویدادها و برنامهریزی تقویم گردشگری در هر شهرستان، تقویت این حوزه را رقم زد.
مهدی جمالینژاد با بیان اینکه مشکلات صنایعدستی پیچیده تر از آن است که با تبلیغات رفع شود، گفت: متاسفانه گاهی در زمینه صنایعدستی راهکارهای لازم را بلد نیستیم درحالی که برخی مسائل مربوط به این حوزه میتواند با ارائه یک طرح و لایحه و تبدیل شدن به یک قانون به راحتی تصویب و رفع شود؛ همچنین این حوزه نیازمند افراد و مجموعههای دلسوزی است که چالشها و مسائل آن را تا حل شدن کامل دنبال کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه صنایع دستی به دنبال کارهای نوآورانهای هستیم که ضاعقههای مختلف را جذب کرده و ارزش افزوده بالایی داشته باشد؛ مدیریت استان آمادگی حمایت کامل از صنایعدستی را دارد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه مطالبات گردشگری از دولت باید به طور جدی پیگیری شود، تصریح کرد: در این شورا نمیتوان دغدغه همه بخشها را مطرح کرد، از این رو مسائل هر بخش در حوزه گردشگری باید به صورت مجزا دنبال شود تا مطالبات متقابل هر قسمت مشخص گردد؛ نتیجه جلسات مجزا باید در این شورا عنوان شود.
وی با اشاره به اهمیت توجه به انواع میراث ناملموس در اصفهان عنوان کرد: در اصفهان ظرفیت معرفی حوزههای مختلف گردشگری از جمله خوراک و غذاهای محلی مختلف وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
جمالینژاد با اعلام حمایت از تبلیغات در حوزه گردشگری بیان کرد: معرفی و پررنگ کردن گردشگری در بسترهای مختلف از جمله صداوسیما از جمله اقدامات مثبت در این حوزه است که نباید با خصاصت روبرو شود.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد جاذبههای جدید گردشگری اظهار کرد: در شهرداریها ظرفیت بسیاری برای ایجاد جاذبههای جدید گردشگری وجود دارد که باید مورد توجه شهرداران و مدیران اجرایی در شهرستانهای مختلف باشد؛ شهرهای مختلف در استان اصفهان امکان ایجاد این جاذبهها را دارا هستند.
استاندار اصفهان با تاکید بر عدم عقبنشینی در حوزه گردشگری به دلیل مشکلات سیاسی بیان کرد: نقش کشورهایی مثل هند، چین، اندونزی، مالزی، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین آسیای میانه باید در گردشگری ایران مشخص شود چراکه ما با بیش از نیمی از کشورهای جهان ارتباط داریم و امکان توسعه گردشگری با استفاده از این ظرفیت وجود دارد؛ این موضوع باید در سطح ملی مورد توجه قرار گیرد.