آخرین خبرگردشگری

وزیر میراث فرهنگی: ۴۰ درصد جمعیت کشور به سفر نوروزی رفتند

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ۴۰ درصد جمیعت کشور به سفر نوروزی رفتند و جریان سف در کل کشور فعال بوده است.

به گزارش ماد، سید رضا صالحی امیری در گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه ایران جزو ۱۰ کشور جذاب دنیا است اظهار کرد: آنچه تا کنون انجام دادیم نشان می‌دهد اثربخشی در اصلاح افکار عمومی در رابطه با ایران هراسی در دنیا نداشتیم و شرایط کشور برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری نیازمند برداشته شدن بروکراسی های دولتی است.

وی اظهار کرد: ۲۸ دستگاه در ستاد خدمات سفر خدمات رسانی داشتند که از همه دست اندرکاران سراسر کشور قدردانی می کنم. همه توان دولت بسیج شد تا مردم امسال سفرهای خوبی داشته باشند و بین وضع موجود تا وضع مطلوب خیلی فاصله داریم.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: مصمم هستیم با همه توان و ظرفیت به مردم خدمت کنیم و هیچ شانی جز خدمت به مردم برای خود قائل نیستیم؛ اداره پایش و تحلیل آماری برای رصد دقیق آمار سفرها از جمله برنامه های ماست.

صالحی امیری با بیان اینکه بیش از ۳۵ میلیون نفر از ۲۵ اسفند تا ۱۳ فروردین به مسافرت و حدود ۴۰ درصد از جمعیت کشور به سفر نوروزی رفته اند؛ همچنین ۲/۲ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته ایم و جریان سفر در کل کشور فعال بوده است.

وی توضیح داد: ایرانیان قوی ترین تمدن را در جهان دارند و جامعه ما در ماه مبارک رمضان و نوروز خود تنظیمی داشت؛ جامعه ایران یک جامعه دین باور است همانگونه که به تمدن و میراث خود باور دارد. در کلام و ادبیات بزرگان هویت ملی و دینی مکمل یکدیگر هستند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: براساس آخرین آمارها بالای هفت میلیون گردشگر خارجی وارد کشور شده اند و تلاش غربی ها تقویت ایران هراسی است. تروریست های خارجی هنگام خروج از کشور ذهنیتشان نسبت به ایران متفاوت می شود؛ نیازمند ظرفیت سازی جدی هستیم تا موارد انگشت شمار مشکل ساز برطرف شود و جذابیت، امنیت و زیرساخت سه عامل اصلی جذب گردشگر است.

صالحی امیری با بیان اینکه در موضوع زیرساخت ها در شرایط مطلوب قرار نداریم عنوان کردک باید زیر ساخت های حمل و نقل، توریست کارت و اقامتی بهبود پیدا کند؛ بروکراسی موجود باعث آزردگی جدی سرمایه گذار شده است و سرمایه گذار باید احساس کند از حمایت دولت برخوردار است. با همکاری دستگاه ها ۲۴ همت به زیرساخت ها تخصیص می یابد و تعداد زیادی سرمایه گذار خارجی در حال سرمایه گذاری در گردشگری کشور هستند؛ سرمایه گذاران امسال به صورت همزمان حمایت تمام ساختار رسمی کشور را دارند.

وی با اشاره به اینکه گردش مالی برای گردشگران خارجی و سرمایه گذاران بسیار راحت تر خواهد شد گفت: ستاد حمایت از سرمایه گذاری تشکیل می شود و سرمایه مقدس است و سرمایه گذار باید تقدیس شود؛ اولین حوزه ما برای جذب گردشگر، ۱۳ کشور حوزه نوروز و سفر از عربستان و کویت به مشهد آغاز شده است. یکی از پروژه های جدی در دستور کار دولت توجه به ایرانیان خارج از کشور و هر ایرانی بدون توجه به تفاوت ها متعلق به این کشور است و باید اعتمادسازی شود و قوه قضاییه نیز از ایرانیان خارج از کشور حمایت می کند.

وزیر میراث فرهنگی یادآور شد: فرهنگ‌سازی در گردشگری را به صورت جدی از طریق دستگاه‌های مرتبط پیگیری می‌کنیم و قبل از برخورد باید به فکر فرهنگ‌سازی باشیم؛ در بیش از ۴۰۰ شهر کشور مسأله حریم آثار تاریخی را داریم/ در این مورد حق مردم و حق حاکمیت باید دیده شود و مصمم هستیم از حریم میراث کشور خود دفاع کنیم.

صالحی امیری یادآور شد: صنایع‌دستی یکی از کانون‌های جهش اشتغال و سرمایه‌گذاری در کشور است و ۲۲۴ میلیون یورو در سال ۱۴۰۳ صادرات صنایع‌دستی داشتیم. همین اندازه به صورت چمدانی صادرات داشته‌ایم که مجموعا چیزی حدود ۵۰۰ میلیون یورو می‌شود. تولید، بازاریابی و فروش موضوعات مهمی هستند که باید حمایت شود و ۵۴۰ میلیارد تومان صنایع‌دستی در نوروز فروخته شد.

وی گفت: بیش از ۱۲۰۰۰ غرفه فعال در نوروز داشتیم؛ این یعنی تولید ظرفیت جدید و تقریبا سه میلیون نفر از کارگاه‌های صنایع‌دستی بازدید کرده‌اند. تقویت بازاریابی داخلی و تسهیل راصادرات اولویت حوزه صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۴ است و تحول شگرفی در بیمه هنرمندان اتفاق خواهد افتاد و سفرهای استانی سال ۱۴۰۳ را در سال جدید نیز ادامه می‌دهیم.

وزیر میراث نسبت به برداشت خاک های سرخ جزیره هرمز توسط برخی مسافران عنوان کرد: رسانه ملی برای ارتقا فرهنگ عمومی برای صیانت از میراث ملی و فرهنگی باید برنامه داشته باشد، آموزش و پرورش نقش اول را در ایجاد یک ذهنیت در دانش آموزان نسبت به صیانت از میراث ملی دارد و آثاری که ثبت نشده صیانت از آن بر عهده مسئولین محلی است. باید قبل از اینکه به فکر برخورد قهری باشیم به فکر فرهنگ سازی باشیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا