آخرین خبرخودرو

سایپا در مسیر خصوصی سازی

با توجه به نیاز شدید بازار خودرو به رقابت به نظر می رسد که در امر واگذاری سهام دومین خودروساز بزرگ کشور نباید بیش از این تعلل کرد. در هر صورت سایپا نیز همانند دیگر خودروساز بزرگ کشور به رغم کاهش میزان زیان‌دهی همچنان سودده نیست و اثرات مدیریت دولتی بلندمدت جان و تن این خودروساز را فرسوده کرده است. با توجه به زیرساخت ها و پتانسیل هایی که در اختیار دارد، حضور بخش خصوصی می تواند ظرفیت ها را به حداکثر نزدیک کند، چراکه برخلاف سکانداری دولتی، بخش خصوصی برنامه و رقابت محور حرکت می کند.

به گزارش ماد به نقل از پایگاه خبری اسب بخار، در این شرایط تعلل و فرصت سوزی می تواند هم مانع از بهره‌وری و تصمیم گیری های مورد نیاز شود و هم شاید برخی خریداران مهم را به دلیل همین بلاتکلیفی وادار به تجدیدنظر کند، چراکه برخلاف تصور با توجه به ترکیب سهام‌داری، خصوصی شدن سایپا سخت تر بوده و پیچیدگی های خاص خود را داشته باشد.

در حال حاضر، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) از جمله سهام‌داران عمده سایپا به شمار می آید که به تنهایی ۱۶.۸۰ درصد سهام این شرکت را در اختیار دارد. سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا نیز با ۱۵.۷۶ درصد سهم و صندوق بازنشستگی فولاد با ۱۵.۵۴ درصد از دیگر سهام‌داران عمده این گروه خودروسازی محسوب می شوند.

پیشگامان بازرگانی ستاره تابان با ۹.۷۳ درصد سهم، گروه سرمایه‌گذاری سایپا با ۸.۸۳ درصد سهم، تجارت الکترونیک خودرو تابان با ۲.۹۸ درصد سهم، سرمایه‌گذاری گروه صنعتی رنا– بخش ۲- با ۱.۲۶ درصد سهم، سرمایه‌گذاری و توسعه صنعتی نیوان ابتکار با ۱.۲۶ درصد سهم و صندوق سرمایه‌گذاری کاردان با ۱ درصد سهم از دیگر سهام‌داران این شرکت محسوب می شوند. در واقع سایپا به همراه زیرمجوعه‌های خود ۴۱ درصد از سهام شرکت را در اختیار دارد. کرمان موتور نیز ۹ درصد از سهام نارنجی پوشان را در اختیار دارد.

در واقع ایدرو، رنا و صندوق بازنشستگی فولاد سه ضلع قدرتمند سهام‌داران سایپا به شمار می آیند که هم حق رأی دارند و هم در تصمیم‌گیری ها تصمیم‌گذار هستند. بنابراین هم خریدار آینده و هم دولت در انتقال سهام این خودروساز، در ظاهر مسیر سخت تری پیش رو خواهند داشت.
1404/01/17

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا