تولید روزانه ١٠ هزار تن کود اوره
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه به دلیل ناترازی انرژی در سال گذشته، چند ماه تولید کود اوره متوقف شد و به غیر از یک پتروشیمی بقیه مراکز تولید اوره تعطیل بودند، گفت: با حمایتهای رئیس جمهور و همکاری وزیر نفت از سه روز پیش تولید کود اوره به ۱۰ هزار تن در روز رسیده است.

وی با قدردانی از تلاش و زحمات تولیدکنندگان و دستاندرکاران بخش خصوصی و دولتی در تنظیم بازار کالاهای اساسی کشاورزی در سال گذشته افزود: در همه سیاستگذاریها و اقدامات در کنار سفره مردم، منافع تولید کننده داخلی را نیز مدنظر قرار میدهیم.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: سال گذشته فشارهای زیادی برای واردات برخی کالاها بود، اما با حداکثر اتکا به تولید داخلی، با وجود صدور کالابرگ مواد غذایی برای ۵٩ میلیون نفر از جمعیت کشور، در اسفند ماه سال گذشته، در هیچ جای کشور مشکلی برای تامین محصولات اساسی وجود نداشت و بازار شب عید را پشت سر گذاشتیم.
وی ادامه داد: کاهش حدود ۶ درصدی واردات محصولات کشاورزی در سال گذشته نشان میدهد رشد اقتصادی بخش کشاورزی پیشتاز است، همچنین تورم قیمت خوراکیها در اسفند ماه ۲.۳ واحد نسبت به بهمن ماه کاهش داشته است.
نوری درباره کود اوره مورد نیاز کشاورزان گفت: به دلیل ناترازی انرژی در سال گذشته، چند ماه تولید کود اوره متوقف شد به غیر از یک پتروشیمی بقیه مراکز تولید اوره تعطیل بودند، اما با حمایتهای رئیس جمهوری و همکاری وزیر نفت از سه روز پیش تولید این کود به عدد مورد انتظار ۱۰ هزار تن در روز رسیده است.
وی با بیان این که صادرات کود اوره قطع شده است، اذعان داشت: بهرغم افزایش قیمت اوره در سطح جهانی و افزایش نرخ ارز، مدتی است که تمام کود اوره تولید داخل برای مصرف کشاورزان به استانها عرضه میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر ضرورت تامین کافی و به موقع کودهای فسفاته و پتاسه برای تولید محصولات کشاورزی، اظهار امیدواری کرد؛ روند کنونی تولید و عرضه کود اوره حداقل تا اواسط خرداد ماه امسال ادامه پیدا کند به ویژه که با توجه به شرایط اقلیمی نیازمند کود اوره برای بخش کشاورزی هستیم.
وی با اشاره به تعیین شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» گفت: تحقق این شعار برای بخش کشاورزی با توجه به سهمی که در اقتصاد کلان کشور دارد، ضروری است. نیاز بیشتری به جذب سرمایه در بخش کشاورزی داریم و امیدواریم این شعار کمک کند که توجهها به سمت بخش کشاورزی جلب شود.
نوری بر جذب سرمایه در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: سرمایهگذاران بخش کشاورزی سفیران و مبلغان خوبی برای ورود سرمایههای جدید به بخش کشاورزی هستند.
وی در عین حال بر اصلاح دستورالعملها، بخشنامهها، آییننامهها و قوانینی که مانع جذب سرمایه به بخش کشاورزی میشود، تاکید کرد