آخرین خبرکرمانشاهکرمانشاه

مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه:
امیدواریم فاز اول قطار شهری کرمانشاه تا پایان امسال به اتمام برسد

مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه پیشرفت فاز اول پروژه قطار شهری کرمانشاه را ۶۰ درصد اعلام کرد و گفت: امیدواریم در صورت تامین منابع مالی و واگن‌های مورد نیاز، تا پایان امسال شاهد افتتاح این فاز از پروژه باشیم.
مهدی غلامرضایی ، در تشریح آخرین وضعیت پروژه قطار شهری کرمانشاه، اظهار کرد: عملیات اجرایی پروژه قطار شهری کرمانشاه سال ۱۳۹۰ و در ابتدا با عنوان پروژه منوریل آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ نیز بخشی از آن اجرایی شد.
وی افزود: طی این سه سال ستون‌های بتنی که شهروندان هر روز آنها را در مسیر تردد خود مشاهده می‌کنند، از ابتدای ورودی دوم شهرک کارمندان تا سه راه ۲۲ بهمن احداث شد.
مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه به حواشی که در آن سال‌ها برای پروژه منوریل بوجود آمده بود اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلاتی که پیش‌روی اجرای پروژه منوریل بود و نارضایتی که مردم داشتند و به مسئولین هم منعکس شد، از سال ۱۳۹۳ تصمیم بر آن شد تا این پروژه از حالت منوریل به قطار شهری تغییر پیدا کند.
وی از کُند شدن روند اجرای پروژه در سال‌های بعد یاد کرد و افزود: حدود هفت تا هشت سال روند اجرای این پروژه بسیار کند بود و اقداماتی که انجام می‌گرفت بسیار ضعیف و در حد زنده نگه داشتن کار بود.
غلامرضایی به جان گرفتن دوباره این پروژهِ مهم شهری کرمانشاه از چند سال قبل اشاره کرد و گفت: پس از روی کار آمدن شهردار کنونی کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ رویکرد شهرداری نسبت به این پروژه تغییر کرد و تلاش‌هایی برای به سرانجام رساندن آن آغاز شد.
وی یادآورشد: در این راستا جلسات کارشناسی و مدیریتی زیادی هم در تهران و هم در کرمانشاه برگزار شد تا این پروژه از حالت رکود خارج شود و به سمتی پیش برود که امیدی در دل مردم ایجاد شود.
مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه اضافه کرد: خوشبختانه پیگیری‌ها نتیجه داد و سرانجام قطار شهری کرمانشاه از سال ۱۴۰۱ وارد فاز جدیدی شد و اجرای آن سرعت گرفت.
وی با بیان اینکه طی این مدت اعتبارات خوبی با پیگیری شهردار برای پروژه گرفته شده، عنوان کرد: با توجه به حجم بالای کار در پروژه قطار شهری کرمانشاه اعتبارات بسیار زیادی می‌خواهد، لذا شهرداری بصورت مستمر به دنبال جذب اعتبارات برای آن است و تزریق اعتبارات دولتی به پروژه نیز در دستورکار است.
احداث ۱۳ ایستگاه در پروژه قطار شهری کرمانشاه
غلامرضایی در ادامه در خصوص جزئیات این پروژه هم عنوان کرد: پروژه قطار شهری کرمانشاه به طول ۱۳ کیلومتر از میدان معلم(سه راه مسکن) آغاز می‌شود و تا میدان فردوسی ادامه خواهدداشت. طبق طرح در نظر گرفته شده، پروژه از میدان معلم تا سه‌راه ۲۲ بهمن به شکل هوایی خواهد بود و از سه‌راه ۲۲بهمن تا میدان فردوسی به شکل زیرزمینی و تونل است.
مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه تصریح کرد: با توجه به اینکه اجرای پروژه در محدوده میدان معلم تا ابتدای ورودی کارمندان به علت وجود محوطه باستانی شکارگاه خسرو پرویز با موانع میراثی است، لذا اجرای پروژه در این محدوده تاکنون امکان‌پذیر نشده، اما از ابتدای شهرک کارمندان تا سه راه۲۲ بهمن به شکل هوایی اجرایی شده‌ است.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۵.۵ کیلومتر پروژه از ابتدای کارمندان تا سه راه ۲۲ بهمن به شکل هوایی و ۲۹۰۰ متر از سه راه ۲۲ بهمن تا ابتدای خیابان نواب به شکل زیرزمینی و تونل در حال انجام است.
غلامرضایی با بیان اینکه مجموعا ۱۳ ایستگاه برای کل پروژه در نظر گرفته شده، عنوان کرد: از این تعداد شش ایستگاه هوایی و مابقی ایستگاه‌ها در زیر زمین قرار دارند.
وی تاکید کرد: طی سالهای گذشته زمانی که ستون‌های بتنی پروژه احداث شد، نقاطی که قرار بود ایستگاه‌ها در آن محل‌ها احداث شود، دست نخورده باقی ماندند و اکنون نیروهای ما در پنج نقطه هوایی شامل ابتدای کارمندان، ابتدای فرهنگیان، روبروی پارک شاهد، روبروی بیمارستان طالقانی و سه راه۲۲ بهمن و نیز در دو نقطه زیر زمینی شامل میدان بسیج و میدان آزادی مشغول احداث ایستگاه‌ها هستند.
۱۰ کارگاه در پروژه فعال است
مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه با بیان اینکه علاوه بر هفت کارگاهی که ایستگاه‌ها را احداث می‌کنند، سه کارگاه دیگر در این پروژه فعال است، گفت: همزمان با احداث ایستگاه‌ها، کار ریل گذاری بخش هوایی نیز درحال انجام است و از مجموع ۵.۵ کیلومتر مسیر ابتدای کارمندان تا سه راه۲۲ بهمن، تاکنون سه کیلومتر ریل گذاری شده‌ است. همچنین کار لاینیگ تونل (بتن بدنه داخلی تونل حفاری شده) نیز از سه راه۲۲ بهمن تا سه راه نواب درحال انجام است.
غلامرضایی با بیان اینکه کارگاه احداث ساختمان مرکز کنترل یا O.C.C نیز هم‌اکنون فعال است، اظهار کرد: این پروژه در پشت محوطه پارک شاهد و در مساحت ۷۷۰۰ متر زیربنا در دو طبقه در حال احداث است.
اتمام فاز اول پروژه ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
وی در ادامه میزان کل اعتباری که تاکنون برای پروژه قطار شهری کرمانشاه صرف شده را حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم فاز اول پروژه از میدان آزادی تا ابتدای کارمندان را به پایان برسانیم، به حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه خاطرنشان کرد: اگر این میزان اعتبار – بخشی توسط شهرداری و بخشی توسط دولت – تامین شود و مشکل تامین ناوگان یا قطار مورد نیاز نیز توسط دولت حل شود، می‌توان امیدوار بود که فاز اول پروژه تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.
به گفته این مسئول، در حال حاضر فاز اول پروژه حدود ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نیاز پروژه قطار شهری کرمانشاه به ۲۱ رام قطار
غلامرضایی قطار مورد نیاز برای کل پروژه قطار شهری کرمانشاه را ۲۱ رام اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه قطارها چهار واگن دارند، مجموعا ۸۴ واگن برای پروژه قطار شهری کرمانشاه نیاز داریم.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر تولیدکننده داخلی ناوگان قطار شهری توان تولید محدودی دارد و از طرفی به واسطه تحریم‌ها امکان واردات نیز وجود ندارد، بنابراین امیدواریم دولت در این زمینه نگاه ویژه‌ای به کرمانشاه داشته باشد و ما را در اولویت تامین قطار قرار دهد.
مدیرعامل قطار شهری کرمانشاه اضافه کرد: از آنجایی که نیروی محرک قطار شهری برق است، به حدود ۲۰ مگاوات برق برای حرکت آن نیاز داریم که امیدواریم شرکت برق منطقه‌ای در تامین آن همکاری لازم را با ما داشته باشد.
پیش‌بینی جابجایی ۱۶ هزار مسافر در ساعت
غلامرضایی در ادامه در خصوص تعداد مسافری که پروژه قطار شهری کرمانشاه پس از بهره برداری می‌تواند جابجا کند نیز گفت: زمانی که کل ۱۳ کیلومتر پروژه قطار شهری کرمانشاه با ۱۳ ایستگاه فعال شود و ۲۱ رام قطار نیز در آن فعال باشند و ۲۰ مگاوات برق آن نیز تامین شود، می‌تواند طبق شاخص PPHPD (تعداد مسافر در هر جهت در هر ساعت) ۱۶ هزار و ۳۰۰ مسافر را در هر ساعت جابجا کند.
وی پیش‌بینی کرد قطار شهری کرمانشاه در فاز اول – از ابتدای کارمندان تا میدان آزادی – حدود هشت هزار نفر را در هر ساعت جابجا کند.
پیگیری حل مشکل عبور قطار شهری از محوطه شکارگاه خسرو پرویز
مدیرعامل سازمان قطار شهری کرمانشاه در ادامه درخصوص موانع میراثی برای اجرای بخشی از این پروژه در محدوده شکارگاه خسروپرویز، اظهار کرد: از آنجایی که این محوطه باستانی است و ثبت ملی شده، بنابراین از شروع اجرای پروژه قطار شهری مخالفت‌هایی برای عبور آن از این محدوده بوجود آمد.
وی افزود: ما در ابتدا سه سناریو برای عبور قطار شهری از این محدوده در نظر گرفته بودیم که شامل عبور از زیر زمین با حفر تونل، احداث روی سطح زمین و نیز عبور در ارتفاع با احداث ستون بود که هر سه سناریو توسط شورای عالی میراث فرهنگی کشور رد شد.
غلامرضایی با بیان اینکه پیگیری‌ها برای حل این مشکل کماکان ادامه دارد، عنوان کرد: اخیرا شهردار کرمانشاه یکی از مشاورین خود را مامور پیگیری برای حل این مشکل کرده و با تمهیدات در نظر گرفته شده این احتمال وجود دارد که مشکل عبور قطار شهری از محوطه شکارگاه حل شود.
علت کُندی روند اجرای پروژه در زیرزمین
به گزارش ماد، غلامرضایی در ادامه درخصوص چرایی کُندی اجرای پروژه در بخش تونل گفت: بخش تونل پروژه قطار شهری از سه راه۲۲ بهمن تا میدان فردوسی به طول شش کیلومتر است که تاکنون ۲۹۰۰ متر آن یعنی از سه راه۲۲ بهمن تا سه راه نواب حفاری شده‌ است.
مدیرعامل قطار شهری اعلام کرد: با توجه به اینکه این بخش از پروژه به کندی پیش می‌رفت، بنا به تصمیم شهردار کرمانشاه به منظور تسریع در روند اجرای پروژه عمده تمرکز پروژه قطار شهری کرمانشاه به بخش هوایی آن معطوف شد، با این حال در بخش تونل نیز همچنان کار در حال اجراست.
وی یادآورشد: از آنجایی که در زمان حفر تونل با سفره‌های زیرزمینی و قنات‌های قدیمی که با حفاری به جوشش می‌افتند، مواجه می‌شویم، بنابراین سرعت کار ما را بسیار پایین می‌آورد. از طرفی حجم بالای اعتبار مورد نیاز برای حفر تونل را نیز نمی‌توان نادیده گرفت.
غلامرضایی در بخش پایانی این گفت و گو با بیان اینکه بلوار شهید بهشتی کرمانشاه به یک کارگاه بزرگ برای توسعه شهری تبدیل شده، عنوان کرد: اجرای این پروژه قطعا در روند توسعه شهری و کاهش ترافیک شهر کرمانشاه و تسریع در روند جابجایی مسافران بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مدیرعامل قطار شهری کرمانشاه یادآور شد: فعال شدن گارگاه‌های فاز اول پروژه گاها ترافیک‌هایی را در مسیر تردد شهروندان ایجاد می‌کند که آنها صبوری و سعه صدر دارند و از این جهت از همه شهروندان کرمانشاهی قدردانی می‌کنیم.
وی گفت: امیدواریم با رفع موانع و مشکلات پروژه، تا پایان امسال شاهد افتتاح فاز اول آن باشیم و شهروندان را خوشحال کنیم.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا