فروش بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان محصولات صنایع دستی در نوروز

مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی گفت: بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان از محصولات هنرمندان در ۱۲ هزار غرفه بازارچه های صنایع دستی ایام نوروز به فروش رفت.
فرزاد اوجانی اظهار داشت: چون زیرساخت های لازم مانند دستگاه های کارت خوان در اختیار هنرمندان است میزان فروش محصولات صنایع دستی در بازارچه های نوروزی و نمایشگاهها براساس خوداظهاری هنرمندان در هر منطقه، شهرستان و استان به کارشناسان میراث فرهنگی اعلام و آنها میزان فروش را در سامانه هایی که در وزارت میراث ایجاد شده است ثبت کردند، بر همین اساس بیش از ۵۴۰ میلیارد تومان از محصولات هنرمندان در ایام نوروز در ۱۲ هزار غرفه در بازارچه های صنایع دستی به فروش رفت.
وی افزود: استان های مشهد و گیلان هر کدام با توجه به تعدد شهرستانی و اماکن میراث فرهنگی بیش از هزار غرفه صنایع دستی در بازارچه های نوروز برپا کردند و در صدر برتر رتبه بندی استان ها براساس تعداد غرفه های دایر شده قرار گرفتند.
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی معاونت صنایع دستی ادامه داد: نوع صنایع دستی به رشته های بومی هر استان مرتبط است و بازاچه های نوروزی در استانها با نمایش و معرفی آثار صنایع دستی رایج هر استان دایر می شود و حجم و میزان آثار به فروش رفته هر استان در زمینه آثار بومی است.
اوجانی گفت: صنایع دستی هر استان با استفاده از مواد اولیه طبیعی و بومی هر منطقه ساخته می شود، به همین دلیل محصولات هر منطقه متفاوت است مثلا در استان زنجان بیشتر رشته های بومی و رایج چاقوسازی و ملیله دوزی، استان آذرباریجان شرقی بیشتر سرامیک سازی و زیر انداز، ایلام سرامیک سازی و حصیر، اصفهان خاتم و قلمزنی، چهارمحال و بختیاری نمدبافی، قالیبافی و معرق رایج است.
مدیرکل دفتر بازاریابی و تجاری سازی معاونت صنایع دستی در پاسخ به این پرسش که در ایام نوروز تا چه حد بر قیمت محصولات صنایع دستی نظارت شده است، گفت: کارشناسان صنایع دستی وزارت میراث در هر شهرستان در خصوص قیمت گذاری های عادلانه محصولات صنایع دستی دقت نظر را به عمل آوردند تا قیمت ها در محدوده قیمت بازار باشد در مواردی هم که عرضه محصولات توسط تولیدکنندگان بود قیمت برخی از محصولات صنایع دستی در برخی از بازارچه ها از قیمت های بازار کمتر بود.
اوجانی تاکید کرد: تلاش می کنیم از همه ظرفیت ها و اماکن تحت اختیار میراث فرهنگی برای برپایی غرفه های صنایع دستی به صورت دائمی و مناسبتی استفاده شود تا بازدید کنندگان بعد از دیدن اماکن تاریخی از صنایع دستی آن منطقه به عنوان سوغات خریداری کنند.