آخرین خبراخبار استان هااردبیل

توافق برای اجرایی کردن بارانداز لجستیک ریلی پارس‌آباد

استاندار اردبیل گفت: به‌منظور دسترسی استان اردبیل و کشور به بازار کشورهای اوراسیا و قفقاز، عملیات اجرایی بارانداز لجستیک ریلی پارس‌آباد مغا‌ن با جمهوری آذربایجان مورد توافق قرار گرفت و در این راستا مقرر شد نشست‌های بعدی با هماهنگی وزارت راه و شهرسازی و استانداری با معاون نخست‌وزیر این کشور همسایه برگزار شود.

به گزارش ماد – مسعود امامی یگانه در حاشیه نشست مشترک استانداران ۳ استان مرزی با شاهین مصطفی‌یف معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ۲ کشور، با بیان اینکه در رابطه با توسعه زیرساخت‌های اساسی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نیز گفت‌وگو شد، اظهار کرد: توسعه امکانات برای تسهیل تردد کامیون‌ها به کشور همسایه از گمرک بیله‌سوار یکی از بحث‌های مهم این نشست بود.

 

وی با اشاره به اینکه زمینه صادرات انواع محصولات کشاورزی و صنعتی استان فراهم است، افزود: در این حوزه مقرر شد نقش استان اردبیل به‌عنوان محل ترانزیت این محصولات پررنگ‌تر شده و در کنار آن تبادل دانش فنی و مهندسی با جمهوری آذربایجان مورد توجه قرار گیرد.

 

استاندار اردبیل با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری ویژه استان و اینکه زمینه برای جذب گردشگر از این کشور همسایه فراهم است، تصریح کرد: در کنار آن دعوت از تجار و سرمایه‌گذاران آذربایجانی در قالب تور صنعتی به استان برای بررسی ظرفیت مجتمع‌های کشت و صنعت و منطقه آزاد هم مطرح شد تا در آینده سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها با همکاری و مشارکت ۲ طرف صورت پذیرد.

 

امامی یگانه بیان کرد: با توجه به اشتراکات تاریخی و دیرینه فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان، تعاملات بین ۲ کشور تقویت و افزایش می‌یابد و در این میان استان اردبیل با داشتن بیشترین مرز مشترک با کشور آذربایجان و اشتراکات فرهنگی با این کشور، نقش اساسی در ایجاد تعاملات فرهنگی خواهد داشت.

 

وی افزود: با توجه به اینکه رئیس‌جمهور محترم اختیاراتی به استانداران استان‌های مرزی تفویض کرده، در آینده نشست‌های تخصصی بیشتری با مقامات کشور همسایه برای افزایش مراودات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی صورت می‌گیرد.

 

استاندار اردبیل با بیان اینکه تأمین برق مورد نیاز در پیک مصرف ۲ کشور یکی از پیشنهادهای این نشست مشترک بود، گفت: تأمین بذور کشاورزی از دیگر موضوعاتی بود که در نشست مشترک با معاون نخست‌وزیر آذربایجان مورد توجه قرار گرفت.

 

وی با اشاره به آمادگی جمهوری آذربایجان برای تعاملات، گفت: صدور ویزای کوتاه‌مدت ویژه شهرهای مرزی و گردشگری ایران برای گردشگران و تجار آذری در این نشست مطرح و پیشنهاد شد.

 

استاندار اردبیل با بیان اینکه در رابطه با اجرا و تکمیل پروژه‌های مرزی تعاملات افزایش می‌یابد، تصریح کرد: این پیشنهادها در تثبیت رودخانه‌های مرزی و بازنگری دستورالعمل بهره‌برداری از سد ارس بوده و برای همکاری بیشتر ۲ کشور تأکید شد.

 

امامی یگانه با بیان اینکه استان اردبیل در زمینه‌های مختلف آمادگی همکاری با مسافران کشور همسایه است، اظهار کرد: طی نشست با معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایحان ترددهای زمینی مسافری از گمرک بیله‌سوار مطرح شد تا تجار، دانشجویان و گردشگران به راحتی بتوانند از این مسیر زمینی تردد داشته باشند.

 

وی بیان کرد: یکی دیگر از خواسته‌های ما راه‌اندازی بازارچه مرزی مشترک با جمهوری آذربایجان در استان اردبیل بود که در این نشست مطرح و نسبت به بررسی بیشتر تأکید شد.

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا