ایران و مالزی همکاری در تجارت محصولات حلال را توسعه دهند
وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی با اشاره به اینکه تولید همه محصولات تولیدی در ایران شرعی و حلال است، گفت : تولید و تجارت محصولات حلال یکی از زمینه های همکاری میان دو کشور است که میتواند به تولید، تجارت و توزیع برند حلال در کشورهای اسلامی با نظارت مالزی در میان همسایگان این کشور اقدام کند.

به گزارش ماد – غلامرضا نوری در دیدار محمد سبو وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی، اظهار داشت: ایران و مالزی به عنوان دو کشور مسلمان همواره در مناسبات بینالمللی و حفظ منافع کشورهای اسلامی تاثیرگذار هستند، این همگراییها و همکاری در مجامع بینالمللی باید بیشتر و گستردهتر شود.
وزیر جهاد کشاورزی ایران با بیان اینکه روابط اقتصادی میتواند پایه مستحکمی برای گسترش روابط تهران و کوالالامپور باشد، گفت: اکنون حجم مبادلات و مراودات تجاری میان دو کشور حدود ۱۲۰ میلیون دلار است که متناسب با ظرفیت های دو کشور نیست و باید افزایش پیدا کند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره برگزاری نشست کمیته مشترک ایران و مالزی در آینده ای نزدیک، افزود: ایران برای گسترش همکاری و تعامل با مالزی به ویژه در حوزه کشاورزی، فنی و مهندسی آمادگی کامل دارد، زمینه هکاری برای تعامل بیشتر و امضای اسناد همکاری میان دو کشور فراهم است و اسناد لازم برای همکاریهای کشاورزی تهیه و تنظیم خواهد شد.
ضرورت پرواز مستقیم میان ایران و مالزی و تسهیل سفر
نوری عنوان کرد: باید موانع سفر به مالزی که همواره از مقاصد اصلی گردشگری ایرانیان است رفع شود، شرکت های هواپیمایی ایران و مالزی باید برقراری مجدد پرواز مستقیم را پیگیری کنند.
وزیر جهاد کشاروزی به ضرورت توسعه همکاری های فنی، علمی، پژوهشی و تحقیقاتی در بخش کشاورزی میان ایران و مالزی اشاره کرد و اظهار داشت: مناسبات پولی و بانکی اقدامات پایهای و مهم در مناسبات ایران و مالزی است اما باید تلاش شود هر چه زودتر موانع پیشبرد روابط اقتصادی و تجاری مالی و کشاورزی دو کشور رفع شود.
نوری افزود: ایران گامهای جدیدی در زمینه تجارت میوههای گرمسیری برداشته است، باید از تجربهها و ظرفیتهای مالزی در این زمینه استفاده شود. میتوانیم میوه های گرمسیری و به ویژه روغن میتوانیم از مالزی وارد کنیم، در مقابل میوهها و محصولات کشاورزی به مالزی صادر کنیم.
وی با بیان اینکه تولید همه محصولات تولیدی در ایران شرعی و حلال است، تصریح کرد: تولید و تجارت محصولات حلال یکی از زمینه های همکاری میان دو کشور است که میتواند به تولید، تجارت و توزیع برند حلال در کشورهای اسلامی با نظارت مالزی در میان همسایگان این کشور اقدام کند.
ضرورت توسعه تجارت ایران و مالزی
محمد سبو وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی در این دیدار گفت: حجم مبادلات ۱۲۰ میلیون دلاری میان مالزی و ایران در مقایسه با سطح روابط و توانمندی ها بسیار پایین است، بسیاری از محدودیتها به دلیل مشکلات بینالمللی و تحریمهاست که حتی امکان افتتاح حساب برای ایرانیان در بانکهای مالزی را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اشاره به تاثیر تحریمها بر واردات کشاورزی از ایران تصریح کرد: تجار مالزیایی مایل هستند خرما و رطب از ایران وارد کنند، اما مجبور میشوند از مسیر اشخاص و کشورهای ثالث مانند امارات و هنگکنگ اقدام کنند که مسیر مطلوبی نیست، باید مسیر و راهکاری برای تجارت میان ایران و مالزی ایجاد کنیم.
وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی گفت: باید برای حل مسائل بانکی میان دو کشور چاره اندیشی شود حتی شرکتهای بزرگ مالزی از مسیرهای جانبی و ثالث قادر به تجارت با ایران هستند.
سبو با تاکید بر ضرورت حل مشکل عدم پروازهای مستقیم به مالزی، گفت: گردشگری برای هر دو کشور اهمیت ویژه دارد، اما پرواز مستقیم میان تهران و کوالالامپور برقرار نیست و مسافران و تجار و گردشگران باید از مسیر دوبی و دوحه و شهرهای دیگر حوزه خلیج فارس اقدام کنند.
وی ضمن دعوت از وزیر جهاد کشاورزی برای سفر به مالزی گفت: در حال نهایی کردن جزییات فنی اسناد همکاری میان وزارتخانههای کشاوزری دو کشور هستیم، امیدوارم با سفر جنابعالی طی یک یا دو ماه آینده بتوانیم تفاهمنامه ها و اسنادی را برای همکاری و پیشبرد روابط به امضا کنیم.
وزیر کشاورزی و امنیت غذایی مالزی افزود: ایران در صنعت مرغ، در حوزه غذا و صنایع غذایی خودکفاست، در بازدیدی که از نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران (اکسپو 2025) داشتم با توانمندی های ایران آشنا شدم که ایران میتوانند آنها را به نه تنها مالزی بلکه به کشورهای مختلف صادر کند