
به گزارش ماد – سعید رسولی، سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی گفت: برنامه اجرایی تحقق سیاستهای اقتصاد دریامحور در اردیبهشتماه ۱۴۰۳ به تصویب رسید. با توافق صورتگرفته در دولت، این برنامه با جدیت در حال پیگیری است و دبیرخانه توسعه دریامحور کار خود را نهایی کرده است. همچنین، نظرات دستگاههای ذیربط دریافت شده است.
رسولی ادامه داد: در بسته قبلی، برای ۳۵ دستگاه وظایفی تعیین شده بود که پس از بازنگری، نظرات آنها اعمال شد. وظایف تعیینشده برای سازمان بنادر و دریانوردی در این بسته و همچنین مأموریتهای ذاتی سازمان، در حال اجرا هستند.
وی با بیان اینکه اجرای طرح ها مستلزم راهبری متمرکز توسعه دریامحور و هماهنگی میان دستگاههای مرتبط است توضیح داد: اساسنامه پیشنهادی برای تشکیل «سازمان توسعه دریامحور» که از تکالیف قانونی مصوّب در قانون احکام دائمی است و سالها معطل مانده بود، تهیه شده است.
به گفته وی، این پیشنویس در جلسه توسعه دریامحور با ریاست رئیسجمهور مطرح و نقطهنظرات رئیس دولت دریافت شد. این سازمان وظیفه حاکمیتی، هماهنگی و همافزایی میان دستگاهها را بر عهده خواهد داشت.
رسولی با بیان اینکه سهم فعلی اقتصاد دریامحور از تولید ناخالص داخلی تنها ۲.۵ درصد است، گفت: این عدد شامل مجموع فعالیتهای دستگاههای مرتبط مانند شیلات، کشتیسازی، ساخت تجهیزات دریایی، گردشگری دریایی و ساحلی، نفت و گاز دریایی و بنادر و حملونقل دریایی است. بر اساس برنامهریزیها، این سهم باید به ۱۶ درصد افزایش یابد.
وی ادامه داد: بر همین اساس در حوزه بنادر و دریانوردی، تحقق رشد ۵۸۲ درصدی حجم فعالیت در ده سال آینده ضروری است. این هدف بزرگ، الزامات متعددی دارد که صرفاً سختافزاری نیستند و شامل مباحث نرمافزاری مانند تأمین منابع، جذب سرمایهگذاری و … نیز میشود.
اعلام آخرین وضعیت فعالیتها در بندر شهید رجایی
رسولی با بیان اینکه بندر شهید رجایی ۲۴۰۰ هکتار اراضی دارد که شامل پهنهها، محوطهها و ترمینالهای متعدد است، گفت: در برخی اخبار، به اشتباه از عبارت «اسکله» برای اشاره به محل حادثه استفاده شده بود، در حالی که این حادثه در یکی از محوطههای نگهداری کانتینرها رخ داده است. این محوطه ۱۵ هکتار مساحت دارد و حادثه تنها در بخشی از آن اتفاق افتاده است.
به گفته وی، آتشسوزی، انفجار و دود ناشی از آن، بهدلیل وقوع ناگهانی، تأثیرات قابلتوجهی داشت. بهدلیل ملاحظات ایمنی، فعالیتهای بندر بهصورت موقت محدود شد، اما از شب همان روز (شنبه)، بهتدریج فعالیتها به حالت عادی بازگشت.
این مقام مسئول ادامه داد: دیروز پایان عملیات اعلام شد و آتش بهطور کامل مهار شده است. البته تیمهای آتشنشانی بهصورت محدود در محل حضور دارند تا در صورت بروز مجدد آتشسوزی مواد کندسوز، اقدامات لازم را انجام دهند.
وی تاکید کرد: عملیات جابهجایی کانتینرهای سالم آغاز شده است و تیمهای ارزیابی خسارت در محل مستقر هستند.