دانشگاهیان ایران و اقلیم کردستان برای دستیابی به توسعه پایدار برنامه تدوین کنند
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت توسعه روابط ایران و اقلیم کردستان گفت : مهمترین مسئله در ارتقاء روابط مشترک، توجه به مسئله توسعه پایدار است که در این راستا دانشگاهیان ایران و اقلیم کردستان باید برای دستیابی به توسعه پایدار برنامه تهیه و مسائل مرتبط با علم، فرهنگ، کشاورزی، صنعت، ارتباطات، انرژی و معدن را در این برنامه لحاظ کنند.

به گزارش ماد، دکتر مسعود پزشکیان در دیدار استانداران استانهای اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه اقلیم کردستان عراق، با بیان اینکه ما مسلمانان باورهای یکسان و فرهنگ مشترکی داریم، گفت: ساکنین دو طرف مرزها با یکدیگر نسبت خویشاوندی داشته و دارای فرهنگ و تاریخ مشترک هستند و بین آنها جدایی وجود ندارد، البته شیطان دنبال جدا کردن مردم است. شیطان بزرگ هم اکنون آمریکاست که به دنبال ایجاد اختلاف در منطقه و فروش تسلیحات خود است.
رئیسجمهور تأکید کرد: ما اگر واقعاً به توصیههای دین اسلام عمل کرده و با یکدیگر برادر باشیم، از ایجاد اختلاف پرهیز کرده و سرمایه کشورهای اسلامی را به آمریکا نمیدهیم که در مقابل اسلحه بگیریم. اگر سرمایههایی که کشورهای اسلامی برای خرید تسلیحات نظامی در اختیار آمریکا قرار میدادند، در کشورهای اسلامی هزینه میکردند، همه مسلمانان در رفاه و آسایش بودند.
دکتر پزشکیان خاطرنشان کرد: آمریکا سرمایه و منابع کشورهای اسلامی را از منطقه خارج کرده و در مقابل به این کشورها تسلیحات نظامی میفروشد تا بین مسلمانان جنگ رخ دهد. این بلایی است که آمریکا در خاورمیانه بر سر مسلمانان آورده، بنابراین علما، روشنفکران، دانشگاهیان و فرهنگیان مسلمان وظیفه سنگینی دارند که با این توطئههای آمریکا مقابله کرده و روشنگری کنند تا کشورهای اسلامی فریب این اقدامات شیطانی را نخورند.
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت توسعه روابط ایران و اقلیم کردستان، تأکید کرد: مهمترین مسئله در توسعه روابط مشترک، توجه به مسئله توسعه پایدار است. دانشگاهیان ایران و اقلیم کردستان باید برای دستیابی به توسعه پایدار برنامه تهیه و مسائل مرتبط با علم، فرهنگ، کشاورزی، صنعت، ارتباطات، انرژی و معدن را در این برنامه لحاظ کنند. این برنامه باید به گونهای طراحی شود که محیطی مملو از آرامش برای نسلهای بعدی هم فراهم کند.
دکتر پزشکیان خاطرنشان کرد: اعتقاد به معاد یکی از اصول دین اسلام است. اعتقاد به معاد به معنای دوراندیشی و توجه به زمانی است که فرد مسلمان درباره اقداماتی که در زندگیاش انجام داده مورد سوال قرار میگیرد. وقتی چنین اصلی در اسلام وجود دارد، چگونه ممکن است که ما مسلمانان برای ۱۰ سال آینده خود برنامه نداشته باشیم؟ ما با همکاری یکدیگر میتوانیم برنامهای تهیه کنیم که به وسیله آن به مردم خود در دو سوی مرزها خدمت کنیم، زیرا عبادت چیزی جز خدمت خلق نیست.
رئیسجمهور ادامه داد: ما آمادگی هرگونه همکاری برای توسعه روابط با اقلیم کردستان را داریم، دانشگاهیان، روحانیون و روشنفکران ایران و اقلیم هم باید با یکدیگر جلسات مشترک داشته باشند تا برنامهریزی مناسبی برای تحقق وحدت و انسجام که نیاز منطقه است، حاصل شود.
دکتر پزشکیان همچنین گفت: ما از تلاشهایی که تاکنون برای توسعه همکاریهای ایران و اقلیم کردستان انجام شده، حمایت میکنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما اگر به توصیههای دینی عمل کنیم، باید دنبال وحدت و پرهیز از اختلاف باشیم، تصریح کرد: هر مسئلهای که موجب اختلاف بین مسلمانان شود، خلاف اصول دینی است و شیطان هم منتظر همین اختلافات است. پس باید همگی هوشیار باشیم.
دکتر پزشکیان در پایان بار دیگر تأکید کرد: ما بیمنت و بی هیچگونه ادعایی آمادگی هرگونه کمک و همکاری برای توسعه روابط با اقلیم کردستان را داریم.
در این نشست همچنین آرش زرهتن، استاندار کردستان گفت: سفر دکتر پزشکیان به اقلیم کردستان که اولین سفر یک رئیسجمهور از جمهوری اسلامی ایران به این اقلیم بود، موجب ایجاد فصل جدیدی از توسعه روابط مشترک ایران و اقلیم کردستان شد.
وی با اشاره به همایش مشترک چهار استان اقلیم کردستان با استانهای کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی در روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت در سنندج که با حضور روسای اتاقهای بازرگانی، فعالان اقتصادی و مسئولان بخش اقتصادی، مرزی و سیاست خارجی ایران و اقلیم کردستان برگزار شد، گفت: در این همایش بر توسعه روابط مشترک تأکید و موانع توسعه این همکاریها بررسی شد و تفاهمنامهای بین این استانها به امضا رسید.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در این همایش بر مسایلی از جمله اهمیت توسعه پایدار مرزی از طریق تسهیل تجارت، سرمایهگذاری مشترک، حمایت از بازارچههای مرزی و مناطق آزاد، ایجاد کمیته مشترک برای حل اختلافات، ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک، تقویت زیرساختها در دو سوی مرزها، برگزاری نشستهای کارگروههای تخصصی و اجلاسیههای سالانه استانداران تأکید شد.
منوچهر حبیبی، استاندار کرمانشاه نیز در این جلسه با ارائه گزارشی درباره اقدامات مشترک ایران و اقلیم کردستان، اظهار کرد: در این اقدامات به دنبال پذیرش دانشجو، ایجاد سرمایهگذاری مشترک، تسهیل صادرات و واردات، ایجاد بازارچههای مشترک مرزی و توسعه گردشگری و همکاریهای درمانی هستیم.
همچنین استانداران اربیل، سلیمانیه، دهوک و حلبچه با قدردانی از سفر رئیسجمهور پزشکیان به اقلیم کردستان و اشاره به روابط تاریخی، فرهنگی و سیاسی و اقتصادی ایران و اقلیم کردستان، خواستار توسعه روابط اقتصادی، تجاری، فرهنگی، بازگشایی گذرگاههای مرزی جدید، توسعه خطوط ریلی و هوایی، توسعه همکاریهای گردشگری و دانشگاهی شدند.
استانداران اقلیم کردستان با قدردانی از حمایتهای تاریخی ایران از مردم اقلیم کردستان، خواستار حمایت دکتر پزشکیان از تفاهمنامه استانهای این اقلیم با استانهای آذربایجان غربی کرمانشاه و کردستان شدند.
در این نشست لوح تقدیری از سوی استاندار حلبچه به منظور قدردانی از حمایت دکتر مسعود پزشکیان از توسعه روابط با اقلیم کردستان تقدیم رئیسجمهور کشورمان شد