آخرین خبرخبر یک

رشد ۷۰ درصدی شاخص اهدای عضو در کشور

معاون اجرایی رئیس جمهور از رشد ۷۰ درصدی شاخص اهدای عضو در کشور خبر داد و گفت: دولت مصمم به حمایت از این حرکت ارزشمند است.

به گزارش ماد – محمد جعفر قائم‌پناه در بیست و یکمین جشن نفس که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، با تجلیل از خانواده‌های اهداکننده عضو، تصمیم آنان را اوج ایثار و نوع‌دوستی خواند و تأکید کرد که دولت مصمم به حمایت از این حرکت ارزشمند است.

در این مراسم که با حضور گسترده خانواده‌های اهداکننده و گیرندگان اعضا برگزار شد و در آغاز آن، تصویر جدید گواهینامه‌های رانندگی که نماد اهداکنندگان عضو بر آن نقش بسته است، توسط دکتر قائم‌پناه رونمایی گردید.

تجلیل از عظمت تصمیم خانواده‌های اهداکننده

معاون اجرایی رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به عظمت کار خانواده‌های اهداکننده گفت:  اینجا آمده‌ایم تا از انسان‌هایی تجلیل کنیم که در اوج مصیبت و درد، تصمیمی گرفتند که تجلی ایثار و نوع‌دوستی است.

وی با تأکید بر اینکه اهدای عضو یک عزیز از دست رفته توسط خانواده‌اش، عمیق‌ترین نشانه از درک عمیق معنای انسانیت است، افزود: “چه کسی است که بتواند عظمت تصمیم شما خانواده‌های بزرگوار را توصیف کند؟ شما در لحظاتی که غم از دست دادن عزیزی سراسر وجودتان را فرا گرفته، به کمک همنوعتان شتافتید.”

واقعیت تلخ انتظار ۲۵ هزار بیمار

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه  با بیان برخی آمارهای در زمینه اهدای عضو، اظهار داشت: “هم‌اکنون در کشور ما بیش از ۲۵ هزار بیمار در انتظار پیوند عضو هستند و متأسفانه از این تعداد، روزانه بین ۷ تا ۱۰ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی مناسب، جان خود را از دست می‌دهند؛ یعنی یک انسان هر سه ساعت.”

دکتر قائم‌پناه با تأکید بر این امر که اینها صرفاً آمار نیستند و پشت هر کدام از این اعداد انسان‌هایی هستند که هر روز و هر ساعت، چشم به راه خبری امیدبخش‌اند، ادامه داد: “سالانه حدود ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی در کشور اتفاق می‌افتد و از این تعداد، حدود ۳۰۰۰ نفر قابلیت اهدای عضو دارند، اما متأسفانه فقط بخش کوچکی از این ظرفیت عظیم به فعلیت می‌رسد.”

کاهش نگران‌کننده پیوند قرنیه

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به نمونه‌ای از کاهش آمار پیوندها گفت: “به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۰، هشت هزار پیوند قرنیه انجام شده است، اما با توجه به جایگزین شدن تیم رضایت‌گیری بانک چشم، این آمار در سال ۱۴۰۳ به حدود ۳۹۰۰ مورد رسیده است.”

پیشگامی ایران در منطقه و جهان

دکتر قائم‌پناه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستاوردهای ارزشمند و پرافتخار ایران در عرصه پیوند اعضا و اهدای عضو افزود: “خوشبختانه، فتوای تاریخی امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۸ و سپس تأیید مقام معظم رهبری و سایر مراجع معظم تقلید، راه را برای فعالیت‌های گسترده در این زمینه هموار ساخته است.”

وی تصریح کرد: “امروز ایران در میان کشورهای منطقه پیشگام است و در برخی زمینه‌ها مانند پیوند کلیه در جایگاه برجسته‌ای در جهان قرار دارد. در سال‌های اخیر، شاخص اهدای عضو کشور رشد ۷۰ درصدی داشته که نشان‌دهنده ارتقای آگاهی جامعه نسبت به این موضوع است.”

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به منافع اقتصادی اهدای عضو علاوه بر جنبه‌های انسانی افزود: “کارشناسان اقتصاد سلامت تخمین زده‌اند که اهدای عضو سالانه صدها میلیارد تومان صرفه‌جویی اقتصادی برای کشور به همراه دارد.”

وی توضیح داد: “به‌عنوان مثال، هر بیمار دیالیزی سالانه هزینه قابل توجهی بر نظام سلامت و خانواده‌ها تحمیل می‌کند و پیوند کلیه نه تنها کیفیت زندگی بیمار را به طور چشمگیری بهبود می‌بخشد، بلکه به بازگشت او به چرخه کار و تولید کمک می‌کند.”

فراتر از محاسبات مادی

معاون اجرایی رئیس جمهور در ادامه و خطاب به خانواده‌های اهداکنندگان، تصمیم آنان را فراتر از چارچوب محاسبات مادی دانست و گفت: “بگذارید صادقانه بگویم؛ هیچ یک از این جنبه‌های اقتصادی، فنی و آماری نمی‌تواند عمق و اهمیت تصمیم شما خانواده‌های اهداکننده را نشان دهد.”

دکتر قائم‌پناه با تأکید بر آموزه‌های غنی فرهنگ اسلامی مبنی بر برابر دانستن نجات جان یک انسان با نجات تمام بشریت ادامه داد: “شما با اهدای اعضای عزیزان‌تان به چندین انسان زندگی دوباره بخشیده‌اید؛ به پدری که منتظر پیوند قلب است، مادری که به پیوند کبد نیاز دارد، یا کودکی که چشم به راه پیوند کلیه است و این عالی‌ترین مصداق ایثار است.”

خاطرات تأثیرگذار از عالم پزشکی

معاون اجرایی رئیس جمهور در ادامه با بیان خاطره‌ای از تجلی ایثار در اهدای عضو گفت: “بیماری داشتم که باید برای پیوند قرنیه چشم او به برادرش عملی انجام می‌دادیم و او با وجود اینکه به اشتباه تصور می‌کرد پس از پیوند چشمش به برادرش، یکی از چشمانش را از دست خواهد داد، اما حاضر بود این ایثار را انجام دهد.”

وی با بیان خاطره دیگری از اهمیت پیوند عضو و اهدای اعضا ادامه داد: “در عمل پیوند بسیار خاطره‌انگیزی که برای یک پدر انجام دادم، پس از پیوند چشم به او، این پدر توانست پس از ۴۰ سال چهره فرزند خود را برای اولین بار ببیند.”

تعهد دولت به حمایت همه‌جانبه

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در ادامه با تأکید بر اینکه دولت خود را متعهد به حمایت از این حرکت ارزشمند می‌داند، تصریح کرد: “در تلاشیم با تقویت زیرساخت‌های پیوند عضو، آموزش تیم‌های تخصصی، حمایت از خانواده‌های اهداکننده، و فرهنگ‌سازی مناسب، این مسیر الهی را هموارتر سازیم.”

وی افزود: “در مسیر گفتمان‌سازی و آگاهی‌بخشی، علاوه بر دولت و در کنار دولت، رسانه‌ها، نهادهای فرهنگی و آموزشی، هنرمندان و همه اقشار جامعه هم می‌توانند مشارکت فعال داشته باشند.”

قدردانی از پیشکسوتان و جوانان پزشکی

دکتر قائم‌پناه در ادامه سخنرانی خود با قدردانی از پزشکان، پرستاران و کادر درمانی که در این عرصه مقدس تلاش می‌کنند افزود: “از پیشکسوتان جامعه پزشکی در عرصه پیوند از جمله دکتر ملک حسینی، دکتر سیم‌فروش و مرحوم دکتر خدادوست یاد می‌کنم و به همه پزشکان جوان و گمنام سرزمین افتخارآمیز ایران می‌گویم که کار شما فراتر از یک خدمت درمانی است؛ شما جان می‌بخشید و نماد نوع‌دوستی، شرافت و انسانیت هستید.”

وی در پایان با آرزوی اینکه روزی برسد که هیچ هموطنی به دلیل نبود عضو پیوندی، چشم از این جهان فرو نبندد، گفت: “امیدوارم روزی نام ایران نه فقط در منطقه، بلکه در جهان به‌عنوان پیشگام در فرهنگ اهدای عضو شناخته شود.”

رونمایی از نماد جدید اهداکنندگان

پیش از سخنرانی معاون اجرایی و سرپرست نهاد، تصویر جدید گواهینامه‌های رانندگی که نماد اهداکنندگان عضو بر آن نقش بسته است، توسط دکتر قائم‌پناه رونمایی گردید که این اقدام در راستای ترویج فرهنگ اهدای عضو و شناسایی اهداکنندگان صورت گرفته است.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا