آخرین خبراقتصادیاقتصادیخبر ویژهخبر یک

فرزین: به دنبال روش های نوین برای تامین ارز کشور هستیم

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در دو و سه ماه گذشته به دلیل کاهش قیمت نفت، درآمدهای کشور کاهش یافته است، گفت: به دنبال روش های جدید برای تامین منابع ارزی کشور هستیم.

به گزارش ماد، محمدرضا فرزین روز چهارشنبه در آیین رونمایی از ابزار پیش فروش ارز و تالارهای معاملات امتیاز صادراتی افزود: بانک مرکزی به دنبال کاهش ریسک و ایجاد ثبات نرخ ارز در کشور است.

وی با اشاره به اینکه در سال جدید با دو موضوع برخورد کردیم که باید برای آن به دنبال ابزارهای جدید باشیم، ادامه داد: موضوع اول مربوط به پیش‌فروش ارز است که تقریباً شبیه به بازار فوروارد مارکت است، اما با محدودیت‌هایی همراه است؛ این طرح در قالبی طراحی شده است که بتواند نیازهای ارزی بنگاه‌ها را برآورده کند.

فرزین ادامه داد: این ابزار جدید به منظور کاهش مشکلات مدیریت ارز کشور و ایجاد ثبات در نرخ ارز توسعه یافته است.

رئیس کل بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در سال جاری، چندین اقدام در حوزه تامین مالی ارزی انجام شده است. یکی از این اقدامات، راه‌اندازی ابزار جدیدی است که در آن ۲ میلیارد دلار اوراق منتشر شده است، که تاکنون ۴۶۰ میلیون دلار آن فروش رفته و تا پایان سال هدف این است که کل این مبلغ محقق شود.

وی درباره بازار پیش فروش ارز نیز گفت: این ابزار به بنگاه‌ها امکان می‌دهد نیازهای ارزی آینده خود را پیش‌فروش کنند، که این امر می‌تواند منجر به کاهش ریسک‌های صنعت، کاهش نوسانات نرخ ارز و ایجاد اعتماد در بازار شود.

بیشتر بخوانید
«پیش فروش ارز» در مرکز مبادله ایران کلید خورد
توافق با عمان و پاکستان برای صادرات کالا با تعرفه ترجیحی
معاون ارزی بانک مرکزی: پیش فروش ارز در جهت ایجاد ثبات در بازار است
دیدار فرزین با رئیس بانک توسعه نوین بریکس/ روسف: موافق عضویت ایران در بانک بریکسم
تاسیس بانک مشترک سازمان شانگهای با زیرساخت‌های تسویه ارزی در دستور کار اعضا
راه اندازی بازار ثانویه ارزی

رئیس کل بانک مرکزی ابزار دوم را مربوط به بازار ثانویه دانست که تحت عنوان امتیاز صادراتی فعالیت می‌کند و در این باره توضیح داد: در این بازار، صنایع مختلف بر اساس سیاست‌های اقتصادی، امتیازاتی دریافت می‌کنند و می‌توانند در بازار رقابت کنند. این بازار به صادرکنندگان محصولات کشاورزی و صنعتی کمک می‌کند تا بازگشت ارزهای حاصل از صادرات خود را تسهیل کنند و انگیزه‌ای برای تقویت تامین مالی ارزی و ثبات بازار ایجاد شود.

وی افزود: در سال جاری، با کاهش درآمدهای نفتی به دلیل کاهش قیمت نفت، نیاز به روش‌های جایگزین برای تامین ارز احساس شده است. خوشبختانه، ابزارهای جدید توسعه یافته پاسخگو بوده و در آینده نیز می‌توان انتظار داشت که ارز بیشتری برای توسعه و سرمایه‌گذاری کشور فراهم گردد.

فرزین نسبت به بهره‌گیری از ابزارهای نوین برای ادامه روند رشد و توسعه کشور ابراز امیدواری کرد.

فرزین در ارزیابی ابزار تالار پیش فروش ارز گفت: پیش بینی ما این است که از طریق این ابزار نیز حدود ۳ میلیارد دلار تامین مالی انجام شود و بنگاه هایی که نیازهای ارزی آتی دارند با استفاده از این ابزار نسبت به تامین مالی اقدام کنند. این ابزار می تواند منجر به کاهش ریسک های صنعت و ایجاد ثبات در نرخ ارز شود. بنگاه های خوشنام بزرگی در کشور با درآمد ارزی وجود دارند که می توانند به نحو مقتضی از این ابزار برای تامین مالی فعالیت های اقتصادی خود بهره ببرند.

رئیس هیات عالی بانک مرکزی در خصوص ابزار «امتیاز صادراتی» نیز گفت: این ابزار با هدف پیوند سیاست های ارزی و سیاست های تجاری طراحی شده است. تشخیص بنگاه های دارای شرایط استفاده از این ابزار بر عهده وزارت صمت است و این وزارتخانه بر اساس سیاست های تجاری خود بنگاه های واجد شرایط را به بانک مرکزی معرفی خواهد کرد. این بنگاه ها در یک بازار ثانویه می توانند با هم رقابت کنند و نسبت به خرید و فروش امتیاز صادراتی اقدام کنند. صادرکنندگان محصولات خرد مانند محصولات کشاورزی و صنایع دستی گروه هدف بهره بردار از این ابزار می باشند. این بازار به حل مشکلات مربوط به بازگشت ارز و افزایش انگیزه برای بازگشت ارز این نوع صادرکنندگان نیز کمک شایانی خواهد کرد

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا