آخرین خبراخبار استان هاخراسان رضوی

اولویت‌بخشی به توسعه زیست‌بوم فناوری در استان خراسان رضوی با نگاهی بلندمدت

استاندار خراسان رضوی با اشاره به جایگاه راهبردی فناوری در توسعه آینده کشور، حوزه فناوری را اولویت نخست این استان دانست و تأکید کرد: توسعه زیرساختی، فیزیکی و سرزمینی این حوزه باید با نگاهی فراتر از نیازهای فعلی و با چشم‌انداز بلندمدت دنبال شود.

به گزارش ماد ، غلامحسین مظفری در دیدار با معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار کرد: بحث مهم و روز ما حوزه فناوری است. صرف انرژی برای این موضوع اجتناب ناپذیر است؛ در خراسان رضوی، بدون تعارف، این حوزه اولویت اول ماست. توسعه فضاهای فیزیکی و زیرساخت‌های مرتبط، باید فراتر از نیازهای فعلی و بر اساس آینده‌نگری شکل بگیرد.

وی گفت: در جلسه پیشین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان، موضوع اختصاص ۱۲۰ هکتار زمین مولدسازی در مجاورت مجموعه ثامن به پارک علم و فناوری مطرح شد. این زمین یکی از بهترین موقعیت‌ها را دارد؛ با دسترسی به مترو و آزادراه آتی چناران، می‌تواند به‌سرعت به توسعه فضای فناوری کمک کند.

مظفری یادآور شد: علاوه بر آن، در شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد، که با وسعت ۵۰۰۰ هکتار بزرگ‌ترین شهرک صنعتی کشور است، پیشنهاد می‌شود حداقل ۱۰۰۰ هکتار به پارک علم و فناوری اختصاص یابد، یا در صورت نیاز زمینی در مجاورت این شهرک تهیه و کاربری آن از طریق کمیسیون ماده ۵ تغییر کند.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به ضرورت توجه ویژه به مناطق شرقی کشور در برنامه‌ریزی ملی، گفت: تجربه حوادث و بحران‌ها در 12 روز جنگ تحمیلی نشان داد که شرق کشور از آمادگی لازم برای ایفای نقش جایگزین در مواقع حساس برخوردار است. بنابراین توسعه زیرساخت‌های کلیدی در خراسان رضوی باید با منطق راهبردی بلندمدت دنبال شود.

مظفری ادامه داد: در همین راستا، سه گزینه عملیاتی برای توسعه فضاهای فناوری در استان پیشنهاد داده‌ایم؛ نخست زمین ۱۲۰ هکتاری ثامن؛ دوم، تخصیص ۱۰۰۰ هکتار در شهرک شماره ۵ مشهد؛ و سوم، پیش‌بینی ۱۵۰۰ هکتار در شهر فرودگاهی مشهد که مساحتی بالغ بر ۱۲ هزار هکتار دارد و می‌تواند زیرساخت یکپارچه‌ای برای فعالیت‌های نوآورانه فراهم کند.

وی افزود: علاوه بر مشهد، باید پنج قطب اصلی استان شامل نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه، قوچان و گناباد را نیز در توسعه فناوری دخیل کنیم. به عنوان مثال نیشابور که مصوبه پارک را از دولت دریافت کرده و سبزوار که زمین‌های مناسبی دارد، باید ارتقاء یابند. این شهرها ظرفیتی معادل استان‌های متوسط کشور داشته و می‌توانند بار توسعه علمی و فناورانه را بر دوش بکشند.

 

مظفری با اشاره به جایگاه خاص مشهد گفت: جمعیت مشهد از 22 استان کشور بیشتر بوده و سهم بالایی از خدمات به‌ویژه در حوزه هتل‌داری را تأمین می‌کند. اکنون باید شرکت‌های دانش‌بنیان خدمات‌محور نیز در مشهد مستقر شوند تا متناسب با این ظرفیت، اقتصاد نوآور خدمات‌محور نیز شکل گیرد. در کنار آن، حوزه‌های صنعت برق، پتروشیمی، نفت و گاز نیز باید نقش جدی‌تری در مسیر توسعه فناورانه ایفا کنند.

وی با تأکید بر بهره‌گیری حداکثری از معافیت‌های مالیاتی ماده ۱۱ و ۱۳، خاطرنشان کرد: ما در استان آمادگی کامل داریم تا از این ظرفیت استفاده کنیم و اداره‌کل امور مالیاتی نیز در این زمینه مانعی ایجاد نخواهد کرد. همچنین در خصوص اراضی ict واقع در فکوری و مجموعه ۳۰ هکتاری دیگر مشهد پیشنهاد می‌شود مجوزهای برج‌سازی و تراکم عمودی صادر شود، چراکه این زمین‌ها استثنایی‌اند و باید به‌صورت بهینه مورد استفاده قرار گیرند.

استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: با صدور مجوزهای ساخت، می‌توان به جای هزار هکتار توسعه افقی، در ۱۰۰ هکتار فضای مفید و کاربردی ایجاد کرد. این مدل، علاوه بر تأمین درآمد بلندمدت برای استان، روند توسعه را نیز تسهیل می‌کند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا