بهبود مبادلات مرزی علاوه بر رونق اقتصادی استان به ارتقای امنیت منطقه منجر می شود
استاندار ایلام گفت: بهبود مبادلات مرزی علاوه بر رونق اقتصاد استان، ضریب امنیت و پایداری منطقه را نیز ارتقا خواهد داد.

به گزارش ماد ، احمد کرمی روز چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان ایلام از هدفگذاری افزایش ۳۰ درصدی صادرات غیرنفتی استان در دو سال آینده خبر داد و اظهار کرد: با برنامهریزی جامع، توسعه زیرساختهای مرزی و اصلاح قوانین ایلام میتواند سهم بیشتری از صادرات کشور را به خود اختصاص دهد.
استاندار ایلام با تاکید بر این که تکمیل زیرساختهای گمرکی، اصلاح ساختار پایانه، توسعه بازارچههای رسمی و پیگیری حل مسائل منطقه آزاد مهران از اولویتهای اصلی استان برای تحقق رشد اقتصادی است، گفت که صادرات غیرنفتی استان تا دو سال آینده دستکم باید ۳۰ درصد افزایش یابد.
استاندار ایلام با اشاره به ظرفیت بالای مرز مهران و لزوم توسعه بازارچههای مرزی در امتداد ۴۳۰ کیلومتر مرز استان افزود: یکی از راهکارهای مهم در مسیر رشد صادرات، افزایش تعداد گذرگاهها و بازارچههای رسمی است که میتواند شرایط را برای تجار و صادرکنندگان تسهیل کند.
کرمی با تأکید بر ضرورت همافزایی و هماهنگی میان دستگاهها و شرکتهای صادرکننده استان گفت که در استان ۱۷ شرکت فعال در حوزه صادرات غیرنفتی فعالیت میکنند که باید ضمن شناسایی دقیق موانع و مشکلات آنها، جلسات منظم و تخصصی برای رفع دغدغهها و ارائه تسهیلات و خدمات حمایتی برگزار شود.
استاندار ایلام تصریح کرد: اصلاح قوانین، حذف مقررات زائد و فراهم کردن زیرساختهای لازم برای توسعه صادرات از دیگر برنامههای کلیدی استان است تا شرکتها بتوانند با سهولت بیشتری محصولات خود را صادر کنند.
وی با اشاره به تجربه موفق ایلام در سالهای گذشته و دستیابی به صادرات نزدیک به دو میلیارد دلار در مرز مهران، خاطرنشان کرد: استان ایلام ظرفیت بالایی برای افزایش صادرات دارد و با مدیریت دقیق و برنامهریزی هوشمندانه، تحقق این هدف در مدت زمان تعیینشده کاملاً دستیافتنی است.
استاندار ایلام تاکید کرد: لازم است نظام هدفگذاری صادرات استان با رویکرد علمی و اجرایی تدوین شود تا ایلام بتواند جایگاه خود را در بخش صادرات غیرنفتی کشور ارتقا دهد.
کرمی با تأکید بر لزوم اصلاح ساختار پایانه و گمرک مهران متناسب با نیازهای صادراتی و حجم بالای مبادلات، از پیگیری سریع حل مشکلات منطقه آزاد تجاری مهران و بهبود زیرساختهای مرزی برای توسعه صادرات استان خبر داد.
استاندار ایلام با بیان اینکه قرار است هفته آینده در تهران نشستی مهم برای بررسی مشکلات و تعیین تکلیف نهایی این ساختوسازها با مدیرعامل گمرک کشور داشته باشیم، ادامه داد: هدف ما این است که جاده ترانزیت بهدرستی بین بخش مسافری و کالا طراحی و اجرا شود تا پایانه مهران به ساختاری مدرن، ایمن و مجهز تبدیل شود.
کرمی تصریح کرد: اکنون ساختار فعلی پایانه مهران با استانداردهای یک گمرک مدرن در سطح کشور فاصله دارد و باید گامهای اساسی برای تجهیز و استانداردسازی آن برداشته شود تا با شرایط روز و حجم بالای صادرات منطقه همخوانی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در برخی کشورها با امکانات حداقلی مبادلات اقتصادی انجام و حتی موفقیتهای زیادی کسب میشود، اظهار کرد: ما نیز با اصلاح زیرساختها و تکمیل پایانه، میتوانیم از ظرفیت بالای مرز مهران استفاده بهتری داشته باشیم.
استاندار ایلام در ادامه با تاکید بر اهمیت منطقه آزاد تجاری مهران گفت: موضوع منطقه آزاد تجاری و اقتصادی مهران از جمله برنامههای اصلی استان است و با جدیت پیگیر تصویب آن هستیم تا بتوانیم بسترهای مناسبی برای ارتقای مبادلات و بهرهبرداری اقتصادی هرچه بیشتر از ظرفیتهای مرزی فراهم کنیم.
کرمی با اشاره به تفاهمات صورتگرفته با مقامات استانی و کشوری و پیگیری برخی پروژههای زیرساختی بازارچههای مرزی چیلات و هلاله شمالی، افزود: یکی از سیاستهای اصلی دولت چهاردهم و تأکید ویژه رئیسجمهور، افزایش ظرفیتهای مرزی استان و بهرهگیری بهینه هماستانیها و استانهای همجوار از فرصتهای تجارت فرامرزی است.
وی یادآور شد: بهبود مبادلات مرزی افزون بر رونق اقتصادی، نقش بسیار مهمی در ارتقای امنیت استان دارد و تقویت ارتباطات اقتصادی با طرف عراقی نیز به پایداری امنیتی کمک زیادی میکند.
استاندار ایلام گفت: برای اتخاذ تصمیم های مؤثر در حوزه تجارت مرزی و بهبود شرایط صادرکنندگان، تصمیم داریم کمیتهای تخصصی و هدفمند با حضور نمایندگان بخشهای بازاریابی، مرزبانی، معاونت اقتصادی استانداری و فرماندار مهران و همچنین نماینده منطقه آزاد تشکیل دهیم تا موضوع های مختلف با انسجام و رویکرد عملیاتی پیگیری شود.
وی ادامه داد: ضرورت دارد برای امور تجارت و صادرات، برنامه کوتاهمدت و بلندمدت، به ویژه برای منطقه آزاد مهران، تدوین و اجرا شود تا ارتباط منطقی و سازنده بین حوزههای اقتصادی، امنیتی و اجرایی برقرار باشد و مشکلاتی مانند مسائل تخلیه و بارگیری کالا، زیرساخت نامناسب، انبارهای ناکافی و چالشهای گمرکی به صورت ریشهای رفع شود.
وی یادآور شد: برای ارتقای صادرات غیرنفتی استان یک بسته کامل و راهبردی تدوین خواهد شد تا بر مبنای آن، در دو سال آینده شاهد رشد صادرات از یک و نیم میلیارد دلار به بیش از دو میلیارد دلار باشیم.