
استاندار کرمانشاه با تاکید بر لزوم توجه ویژه به جایگاه این شهر به عنوان یک کلانشهر و مرکز استان، گفت: توسعه کرمانشاه باید در تراز یک شهر بزرگ با جمعیت بیش از یک میلیون نفر باشد؛ شهری که بهتنهایی معادل چندین استان کشور از نظر جمعیتی و اهمیت راهبردی است.
به گزارش ماد، منوچهر حبیبی روز پنجشنبه در نخستین نشست «کارگروه مدیریت شهری کرمانشاه» در استانداری افزود: امروز باید با نگاه کلانشهری، تصمیمگیریهای دقیقتر، کارشناسیتر و آیندهنگرانهتری داشته باشیم؛ نوع تصمیماتی که در کرمانشاه اتخاذ میشود نهتنها بر این شهر بلکه بر سایر شهرهای استان نیز اثرگذار است.
وی با اشاره به نقش محوری کرمانشاه در سطح استان گفت: تمام شهرهای اطراف، چه در بُعد اقتصادی و چه در حوزههای فرهنگی و منظر شهری به کرمانشاه بهعنوان الگو نگاه میکنند و این مسوولیت ما را دوچندان میکند، به همین دلیل تشکیل این کارگروه تخصصی برای ساماندهی اولویتبندی و پیگیری موضوعات شهری ضروری بود.
استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برخی از پروژهها و موضوعات مهم نیاز به اراده جدی و تصمیمگیری قاطع دارند، افزود: موضوعاتی مانند جابهجایی ترمینال، انتقال پادگانها مانند سروران، جابهجایی زندان دیزلآباد و تغییر کاربری آن به فضای سبز یا کاربریهای تجاری، از جمله مواردی هستند که میتوانند هم در سیمای شهری و هم در اقتصاد شهر تأثیرات مثبت و پایدار داشته باشند.
وی اضافه کرد: باید کرمانشاه را به شهری با درآمد پایدار تبدیل کرد، بازار میدان بار باید به خارج از محدوده شهری منتقل شود، مصلی شهر ساماندهی شود، مسیرهای پیادهراه برای نشاط عمومی ایجاد گردد و برای ورودیهای شهر طراحی متناسب با شأن و زیبایی شهری انجام شود.
استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیتهای بالای کرمانشاه در گردشگری و جغرافیای طبیعی گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی، میتوان از بلندیها و منابع طبیعی موجود برای ایجاد فضاهای گردشگری و تفرجی از جمله آبشارهای مصنوعی استفاده کرد؛ این شهر از منظر ظرفیتهای بالقوه، کمنظیر است.
حبیبی همچنین از معضل حاشیهنشینی بهعنوان یکی از دغدغههای جدی مدیریت شهری یاد کرد و ادامه داد: دیگر نباید صرفاً صورتمساله را مطرح کرد؛ باید با یک نگاه نو برای مناطق حاشیهای طرحی نو را در نظر داشته باشیم و همچنین ضعف روشنایی در بسیاری از معابر شهری نهتنها جلوه شهر را کاهش داده، بلکه عاملی برای بروز ناامنی و نارضایتی شهروندان شده است.
وی ادامه داد: در حوزه زیرساختهای گردشگری نیز باید فکری اساسی کنیم؛ از ساخت هتلهای استاندارد تا ایجاد شهربازی و فضاهای تفریحی متناسب با شأن یک کلانشهر. نباید فراموش کنیم که بسیاری از مطالبات مردم در همین حوزههای ملموس و روزمره خلاصه میشود.
استاندار کرمانشاه گفت: در این کارگروه بهدنبال آن هستیم که ضمن احصاء مسائل، اولویتها را مشخص کنیم و سپس در قالب مصوبات قانونی در شورای برنامهریزی استان پیگیری کنیم. هدف ما این است که تصمیمات سریعتر، کارآمدتر و اثربخشتر باشند.
حبیبی با تأکید بر اینکه مدیریت شهری باید جمعوجورتر، چابکتر و هماهنگتر باشد، خاطرنشان کرد: از همه مدیران، اعضای شورا، شهرداری و دستگاههای اجرایی میخواهم که به این حرکت بپیوندند. ما آمدهایم تا در کنار شهردار و شورا باشیم، نه روبهروی آنها؛ با هدف تسریع در حل مسائل مردم و ارتقای کیفیت زندگی در کرمانشاه.
وی همچنین از دادستان استان نیز خواست که به عنوان پشتیبان حقوقی و قانونی مدیریت شهری، نقشآفرینی مؤثری در این مسیر داشته باشند.
استاندار کرمانشاه در پایان گفت: همه ما وظیفه داریم با همفکری و همکاری، کرمانشاه را به جایگاهی که شایسته آن است برسانیم؛ شهری در تراز یک کلانشهر ملی، با برنامهریزی دقیق، اولویتبندی موضوعات و پیگیری مستمر تا تحقق اهداف.
کلانشهر کرمانشاه با بیش از یک میلیون نفر جمعیت هشت منطقه شهرداری دارد.