تعیین تکلیف ۷۶۰ معدن در آذربایجان غربی
استاندار آذربایجان غربی از تعیین تکلیف وضعیت ۷۶۰ معدن در شورای معادن این استان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در روند واگذاری معادن استان باید اهلیت سنجی صورت گرفته و با استفاده از ظرفیتهای قانونی، زمینه برای فعالیت و صلاحیت سنجی سرمایهگذاران و مجریان طرح های معدنی فراهم شود.
به گزارش ماد _ محمدصادق معتمدیان امروز در نشست مشترک با فعالین معدن و صنایع معدنی آذربایجانغربی، معادن را یکی از پیشرانهای مهم توسعه این استان عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای استان در حوزه معادن ، دولت سیزدهم اهتمام ویژه ای برای بهره گیری از ظرفیت های معادن استان برای شتاب بخشیدن به روند توسعه این منطقه دارد.
استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه در سالهای گذشته در حوزه اکتشافات معدنی استان مطالعات سیستماتیک صورت نگرفته بود ، به پیگیری توسعه مطالعات و اکتشافات حوزه معدن استان در گام نخست استفاده از ظرفیت های معدنی استان اشاره کرد و افزود: بر اساس توافقات با سازمان زمینشناسی کشور و ایمیدرو، مطالعات ژئوفیزیک هوایی در ۲۲ هزار کیلومتر در پهنههای جنوبی استان و در ۷ شهرستان در مراحل پایانی قرار دارد که این مسئله و موجب تحول در حوزه اکتشافات شهرستانهای جنوبی خواهد بود.
وی به ضرورت حضور بخش خصوصی در حوزه معدن استان نیز گریزی زد و گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، سرمایهگذاری قابل توجهی در حوزههای مختلف و بخش معدن استان انجام شده و با همکاری دستگاههای متولی استانی و ملی، موانع صدور مجوز و پروانه جهت فعالیت در حوزه معدن رفع میشود.
معتمدیان همچنین با تاکید بر اهمیت برنامهریزی جهت فرآوری محصولات معدنی در استان، اضافه کرد: مردم باید از فرآوری محصولات معدنی نفع ببرند و یکی از شروط اصلی برای سرمایهگذاری در حوزه معادن آذربایجانغربی، فرآوری محصولات، اشتغالزایی و ارزش افزوده بیشتر با ایجاد واحدهای فراوری محصولات معدنی در کنار معادن است.
وی در ادامه از تعیین تکلیف وضعیت ۷۶۰ معدن در آذربایجانغربی در شورای معادن استان در دولت سیزدهم خبر داد و یاد آور شد: در روند واگذاری معادن استان باید اهلیت سنجی صورت گرفته و با استفاده از ظرفیتهای قانونی، زمینه برای فعالیت و صلاحیت سنجی سرمایهگذاران و مجریان طرح های معدنی فراهم شود.
استاندار آذربایجانغربی به توسعه صنایع فرآوری محصولات معدنی در استان نیز اشاره کرده و یادآور شد: در جمع ۵ استان اول از نظر ذخایر معدنی چون تیتانیوم، طلا و مس و … قرار داریم و سرمایه گذاری های قابل توجهی نیز در استخراج و فرآوری این مواد معدنی توسط دولت در استان صورت گرفته است.
معتمدیان همچنین با بیان اینکه آذربایجانغربی یکی از استانهای برخوردار از مواهب الهی است و نباید این استان را محروم خطاب کرد، افزود: با مدیریت ثروتهای خدادادی، جلوگیری از خام فروشی در حوزه معدن، توسعه صنایع معدنی و ارزش افزوده بیشتر، زمینه برای استفاده مردم استان از این ثروتها مهیا میشود.
وی در پایان همگرایی و همافزایی تشکلهای صنفی حوزه معدن و دستگاههای متولی را ضروری دانست و تصریح کرد: تشکلهای صنفی پل ارتباطی دولت بوده و با تقویت تشکلهای حوزه معدن، موانع توسعه این حوزه رفع شده و شاهد افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی خواهیم بود.