آخرین خبرخبر یک

اصلاح نظام اداری پیش‌نیاز تحول در حکمرانی و رضایتمندی مردم است

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور عنوان کرد: نظام اداری ایران در سطوح کلان ، میانی و خرد تعریف شده که با رفع چالش های اساسی موجود در آن می توان انتظار تحول در حکمرانی و افزایش رضایتمندی عمومی را داشت.

به گزارش ماد – معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور صبح دوشنبه در کارگاه تخصصی «تحلیل مسائل نظام اداری ایران» با حضور رئیس، اعضای هیات رئیسه و جمعی از مدیران کل دانشگاه پیام نور، ضمن اشاره به سه دهه تلاش برای تحول نظام اداری کشور، گفت: با وجود برنامه‌های متعدد تحولی، آن‌گونه که باید، مردم خروجی ملموسی از این تحولات احساس نکرده‌اند.

 

وی افزود: بررسی‌های سازمان اداری و استخدامی نشان می‌دهد که مسائل نظام اداری در سه سطح شامل ۵ چالش کلان، ۵ چالش میانی و ۶ چالش در سطح خرد، شناسایی شده‌اند که بخش قابل توجهی از آن‌ها به ضعف در هماهنگی ساختاری، نبود رویکرد منسجم و اشکالات اجرایی بازمی‌گردد.

 

در سطح کلان نظام اداری به گفته رفیع‌زاده، ابهام در رویکرد تحول اداری، ناهماهنگی میان نهادهای تصمیم‌گیر، بی‌ثباتی برنامه‌ها، تعدد مراجع سیاست‌گذار و تعارض میان دموکراسی و بروکراسی از مهم‌ترین مشکلات در سطح کلان هستند.

 

وی افزود: در سطح میانی، مسائلی چون تراکم قوانین ناکارآمد، فقدان نهاد تنظیم‌گر، ضعف ساختار اجرایی تحول، نبود نظام ارزیابی مؤثر و ضعف داده‌های اطلاعاتی، فرآیند اصلاحات را کند کرده‌اند.

 

دکتر رفیع‌زاده همچنین از شش چالش خرد در اجرای سیاست‌ها؛ از جمله درک نادرست از بروکراسی در سطح میدانی، ضعف پاسخگویی دستگاه‌ها، کم‌توجهی به نظرات کارشناسی و ضعف فرهنگ سازمانی نام برد.

 

معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد: اصلاح این مشکلات در دستور کار دولت قرار دارد و تلاش می‌شود با نگاهی واقع‌گرایانه و برنامه‌محور، نظام اداری کشور در مسیر بهره‌وری و رضایت عمومی قرار گیرد.

 

وی تأکید کرد: تحول در نظام اداری کشور نیازمند نگاه عمیق، اراده قوی و اصلاحات تدریجی ولی مستمر است. بدون اصلاح این زیرساخت حیاتی، توسعه پایدار، ارتقای کیفیت خدمات عمومی و افزایش اعتماد عمومی به دولت امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

دکتر رفیع زاده در بخش پایانی سخنان خود، ضمن اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری گفت: در نظام انتخاب و انتصاب مدیران، تربیت 500 مدیر حرفه ای آغاز شده تا مدیران در جهت پیشبرد راهبرد نظام اداری، ابایی از اظهار نظر کارشناسی نداشته باشند.

 

گفتنی است پس از ارائه این کارگاه، دکتر رفیع زاده به سوالات حاضران پیرامون این کارگاه، پاسخ داد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا