اجتماعیدولت

مديريت عملكرد، گوياي نبض نظام اداري كشور است

نشست «نقش‌آفريني در ارزيابي عملكرد دستگاه‌هاي اجرايي» با حضور دكتر ميثم لطيفي؛ معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور، دكتر علاءالدين رفيع‌زاده؛ معاون نوسازي اداري و ايمان منصوري؛ رئيس امور مديريت عملكرد و ارتقاي فرهنگ سازماني و جمعي از مديران و اعضاي انديشكده‌هاي كشور، صبح شنبه ۲۱ اسفندماه در محل خانه انديشه‌ورزان ايران برگزار شد. 

 

به گزارش پایگاه خبری ماد، دكتر ميثم لطيفي با اشاره به حديث ا«َلْعَامِلُ عَلَى غَيْرِ بَصِيرَةٍ كَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ اَلطَّرِيقِ لاَ يَزِيدُهُ سُرْعَةُ اَلسَّيْرِ إِلاَّ بُعْداً» از امام صادق (ع)، گفت: اگر در هر كاري قطب‌نماهايمان خوب كار نكنند، نمي‌توانيم مسير را خوب تشخيص دهيم و يكي از كارويژه‌هاي اصلي مديريت عملكرد، اين است كه بدانيم داريم به كدام سمت و سو حركت مي‌‌كنيم.

وي ادامه داد: ما در حوزه ارزيابي عملكرد نيازمند يك سري چرخش‌هاي تحولي هستيم كه مهم‌ترين آن‌ها چرخش فرهنگي است؛ ارزيابي عملكرد در فرهنگ دستگاه‌هاي اجرايي كشور يك كار صوري تلقي مي‌شود كه صرفاً جايزه‌اي رد و بدل مي‌شود و قدرداني‌اي صورت مي‌گيرد. متأسفانه ما دچار فرماليزم و رفتار ظاهري در نظام اداري هستيم و مردم به‌حق از اين وضعيت گلايه‌مندند.

دكتر لطيفي تأكيد كرد: بايد تحولات جدي در حوزه مديريت عملكرد رقم بزنيم تا بيش از اينكه صرفاً قانون، مقرره، ارزيابي و جايزه باشد، واقعاً منجر به تغيير رفتار نظام اداري در مواجهه با مردم باشد. براي اين كار بايد از ارزيابي عملكرد به سمت راهبري و مديريت عملكرد حركت كنيم، يعني به جاي اينكه كارمان اين باشد كه بنشينيم به شاخص‌ها نمره دهيم، مسائل را با همكاري دستگاه‌ها حل كنيم. خيلي اوقات دستگاه‌هاي اجرايي اشكالات خود را مي‌دانند اما فرهنگ تعارف مانع از رفع اين اشكالات مي‌شود.

وي در ادامه به اهميت موضوع فرهنگ اشاره و تأكيد كرد: مسئله فرهنگ، مسئله جدي نظام اداري و مورد تأكيد حضرت آقاست كه ايشان در سياست‌هاي كلي نظام اداري به لزوم اصلاح فرهنگ سازماني اشاره مي‌كنند. اتفاق مبارك اين است كه كار مردم در دستگاه‌هاي اجرايي روان انجام شود و حتي اصلاً نيازي نباشد به دستگاه‌ها مراجعه كنند. كمك و مشاركت در اين رسيدن به تحولات از نسل جوان كه به تعبيري مخاطب بيانيه گام دوم انقلاب اسلامي هستند، انتظار مي‌رود.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور مديريت عملكرد را يك اتفاق پويا دانست و تصريح كرد: مديريت عملكرد يك واقعه نيست، چيزي كه روزي اتفاق بيفتد و تمام شود، بلكه هميشگي و زنده است، ما بايد در لحظه از وضعيت نظام اداري كشور مطلع باشيم. مديريت عملكرد، نبض نظام اداري كشور را به ما نشان مي‌دهد.

وي ادامه داد: ما بايد مبتني بر داده‌هاي ثبتي حركت كنيم و نه قضاوت‌ها، خودارزيابي‌ها و خوداظهاري‌ها، چرا كه خيلي اوقات اطلاعات كامل به ما داده نمي‌شود و حتي اگر بخواهند هم چون از يك زاويه خاص به مسئله مي‌پردازند، ارزيابي‌ها دقيق نخواهد بود.

دكتر لطيفي با بيان اينكه موضوع مديريت عملكرد يك فرآيند پوياست و در عين حال بايد مبتني بر داده‌هاي ثبتي باشد خاطر نشان كرد: ما بايد به جاي شاخص‌هاي متكثر و جزئي به سوي شاخص‌هاي تركيبي و كلي برويم؛ از جمله شاخص‌هاي عدالت، رشد و بهره‌روي و رضايت. در اين مسير به كمك جوانان انديشه‌ورز نياز داريم و از مشاركت اين عزيزان استقبال مي‌كنيم. به نظر من بايد در حكمراني اسلامي بر اين سه شاخص متمركز شويم. اگر بتوانيم عدالت را اقامه كنيم، در اركان جامعه بهره‌وري و رشد را داشته باشيم، رضايت هم اتفاق مي‌افتد. اين سه با هم بايد ديده شوند، درواقع بايد زنجيره ارزيابي عملكرد از سطح فردي تا سطح ملي و بين‌المللي را با هم ببينيم.

وي در پايان گفت: دست نياز به سوي انديشه‌ورزان عزيز دراز مي‌كنيم و از شما كمك مي‌خواهيم تا بتوانيم تحولي در نظام ارزيابي عملكرد كشور ايجاد كنيم.

 در ادامه اين نشست، دكتر رفيع‌زاده ضمن ابراز خرسندي از وجود انديشكده‌ها و نقش مشاركتي آنان در تعامل با دستگاه‌هاي اجرايي، گفت: موضوع مديريت عملكرد هنوز در كشور ما جديد است و به بلوغ نرسيده‌ايم، نگاه‌هاي متفاوتي به اين مسئله باعث مي‌شود جاي كار بسياري داشته باشيم و در اين راه از انديشه‌ورزان و انديشكده‌ها دعوت مي‌كنيم در كنار ما باشند.

همچنين رئيس امور مديريت عملكرد و ارتقاي فرهنگ سازماني، به تشريح فرآيند مديريت عملكرد در سازمان اداري و استخدامي كشور اشاره كرد و گفت: ارزيابي عملكرد در دو سطح ملي و استاني و در شاخص‌هاي عمومي و اختصاصي صورت مي‌گيرد.

 وي همچنين منابع تدوين و طراحي شاخص‌هاي ارزيابي، پشتوانه قانوني، فرآيند تدوين و ارزيابي شاخص‌هاي عمومي و اختصاصي، محورهاي ارزيابي عملكرد عمومي دستگاه‌هاي اجرايي در سطح ملي، فهرست دستگاه‌هاي ملي ارزيابي‌شونده از سوي سازمان اداري و استخدامي كشور و سازمان برنامه و بودجه كشور را تشريح كرد و در پايان گفت: سامانه انتشار نتايج ارزيابي عملكرد دولت يك سامانه تعاملي است كه مستندات ارزيابي دستگاه‌ها در آن بارگذاري شده است، از انديشه‌ورزان و انديشكده‌ها دعوت مي‌كنيم ضمن مطالعه اين مستندات، نظرات خود را از طريق اين سامانه به دست ما برسانند. سازمان اداري و استخدامي كشور از ظرفيت مشاركت انديشه‌ورزان در اجراي فرآيندهاي مديريت عملكرد استقبال مي‌كند.

گفتني است، در پايان اين نشست حاضران ديدگاه‌ها و پيشنهادهاي خود را با رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور مطرح كردند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا