مخالفت بخشی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده جهت تامین منابع اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان اجرای این قانون را در هاله ای از ابهام قرار داده است.
به گزارش ماد، روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اخیرا در مصاحبه ای اعلام کرد، تعدادی از نمایندگان با توافق دولت و مجلس برای افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به منظور تامین منابع مورد نیاز برای همسان سازی حقوق بازنشستگان مخالف هستند و این مصوبه در صحن علنی مجلس حذف خواهد شد.
وی در ادامه منبع پایدار و قابل تحقق برای تامین منابع اجرای قانون همسان سازی را اعلام نکرد و به صورت کلی گفت که باید کیک اقتصاد با مشارکت مردم بزرگ شود و از این طریق منابع همسان سازی محقق شود.در صورت تصویب این پیشنهاد در صحن علنی مجلس عملا اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان به دلیل عدم تحقق منابع متوقف خواهد شد.
مخالفان این مصوبه معتقدند که اجرای این مصوبه باعث تورم در کشور خواهد شد، اما آنگونه که مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرده است با توجه به اینکه کالاهای اساسی و پرمصرف در کشور مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیستند تصویب این مصوبه نمی تواند منجر به تورم در کشور شود.
در گزارش مرکز پژوهش ها مجلس که به این موضوع پرداخته آمده است: «مطابق تحقیق صورت گرفته و بر اساس وزن های سبد کالا و خدمات مصرفی شهری بانک مرکزی، نزدیک به ۷۱ درصد از کالا و خدمات مصرفی مردم معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند لازم به ذکر است طبق سبد هزینه بانک مرکزی این نسبت در خصوص خوراکی ها و نوشیدنی ها به ۸۴ درصد افزایش می یابد و به عبارت دیگر مالیات بر ارزش افزوده در ایران به کالاهای اساسی و موادغذایی (مایحتاج اصلی مردم) اصابت نمی کند».
بنابراین افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده نه تنها معیشت گروههای کم درآمد و سایر اقشار را به خطر نمی اندازد، بلکه یکی از بهترین گزینه ها برای تامین منابع غیر تورمی و پایدار حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری خواهد بود ،لذا در صورت عدم همکاری صحن علنی مجلس با لایحه پیشنهادی دولت در بند(س) تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۳؛ممکن است دولت نتواند تا سال ۱۴۰۴ لایحه جدید دهد و تامین منابع مالی حقوق بازنشستگان را با مشکل روبرو خواهد شد..