آخرین خبرگردشگری

بیمه هنرمندان صنایع‌دستی ابلاغ شد؛
کدام گروه سنی برای بیمه و حق مستمری هنرمندان صنایع‌دستی اولویت هستند؟

یک شغل زمانی امن و پایدار است که فرد بیمه شود و بتواند بعد از بازنشستگی مستمری دریافت کند یا در صورت از کار افتادگی بتواند از آن استفاده کند، بیمه هنرمندان صنایع‌دستی که با دستور رئیس‌جمهوری محقق شد، این مزایا را دارد.

به گزارش ماد، مطالبه یا مساله یا دغدغه، هر چه بود یا باشد، بیمه و تامین اجتماعی برای یک هنرمند حوزه صنایع دستی از اهمیت بسیاری برخوردار است، به نوعی امنیت خاطر نسبت به اکنون و آینده است؛ سالها بود که هنرمندان حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی مساله بیمه را از هر راهی به مسئولان و مدیران این حوزه مطرح کرده اند، اما هر بار با بیمه شدن عده ای محدود هیچ دردی دوا نمیشد.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دولت سیزدهم از همان آغاز کار یکی از مسائلی را که مورد توجه قرار داد بیمه هنرمندان صنایع دستی بود، و در نظام مسائل نیز جزو اولویت‌های کاری وزارتخانه قرار داد، از شهریور ۱۴۰۱ بحث بیمه هنرمندان با وجود فراز و نشیب‌های زیاد پیگیری شد، و با مکاتبات سیدعزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دولت اعلام شد، و نهایتا در بهمن ۱۴۰۲ با دستور اکید آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری محقق شد و بیمه ۱۰ هزار نفر از فعالان حوزه گردشگری و صنایع دستی شکل عملیاتی گرفت و اکنون این طرح بیمه ای ابلاغ شده است.

۸ هزار هنرمند و ۲هزار راهنما

مریم جلالی دهکردی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌گوید: بحث تأمین اعتبار منجر به طولانی شدن این بحث شد به طوری که تا انتهای سال گذشته طول کشید،از بهمن سال ۱۴۰۲ به دنبال ابلاغیه از سازمان تامین اجتماعی، فهرست اسامی افراد واجد شرایط را جمع آوری کردیم. اسامی توسط استان ها ارسال و در چند مرحله پایش شد و حالا این مصوبه ابلاغ شده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی از مجموع ۱۰هزار سهمیه بیمه‌ای در این طرح تعلق گرفته است، تعداد ۸ هزار نفر هنرمند صنایع دستی و ۲ هزار نفر راهنمایان گردشگری را شامل می‌شود، مراحل کنترل و نظارتی شرایط بیمه شوندگان تا اوایل خردادماه انجام می شود تا به عقد قرارداد بیمه عملیاتی شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه اولویت ما گروه سنی بوده است، اظهار داشت: باتوجه به اینکه اگر سن افراد از ۵۰ سال عبور کند امکان تحت پوشش قرار گرفتن بیمه آنها نیست، لذا مقرر شد در این مرحله اولویت سنی ما ۴۰ تا ۵۰ سال باشد و افرادی که سابقه و تاثیرگذاری بیشتری در صنایع دستی دارند مشمول شوند.

جلالی با اشاره به اهمیت و توجه به بحث معیشتی هنرمندان گفت: افراد برای بیمه شدن علاوه بر مجوز میراث فرهنگی باید کارت فنی حرفه ای نیز داشته باشند. امیدواریم مراحل کنترل و نظارت تا اوایل خرداد ماه امسال انجام شود تا بتوانیم در این ماه شاهد عقد قرارداد بیمه این افراد باشیم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به اینکه قبل از تحت پوشش قرار گرفتن بیمه، فرایند کنترل و بازرسی تامین اجتماعی نیز انجام می‌شود، اظهار داشت: افراد باید حتما در رشته خود کار کنند، معاینات پزشکی هم انجام دهند و سپس فرایند لازم در سامانه طی می شود؛ این افراد توسط سازمان تامین اجتماعی و بازرسان ادارات میراث فرهنگی استان‌ها پایش می‌شوند.

وی با بیان اینکه یک شغل زمانی پایدار است که فرد بتواند بعد از بازنشستگی مستمری دریافت کند، گفت: در صورت درگذشت هنرمند صنایع دستی، خانواده او می‌تواند از مستمری آن استفاده کنند و حتی اگر فرد از کار افتاده شود نیز می‌تواند از این بیمه استفاده کند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا